İki görevini de bir anda yürütecek olan değerli hocamız başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiyor.Azmi,çalışkanlığı,tecrübesiyle alanında çok ciddi çalışmaları olan Türkiyenin bilinen bir yüzü Sayın Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan.Selçuk Üniversitesinin gelişmesi,büyümesi ve çağdaşlaşması anlamında çok büyük emeği olan Sayın Profesörümüze yeni görevinde başarılar diliyor; görevinin camiaya açısından hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.
Prof. Dr. M. Musa Özcan kimdir?

1965 Silifke (Mersin) doğumludur.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ürünleri Teknolojisi bölümünü ve  Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi bölümünü başarıyla tamamlayan yazarımız,  Selçuk Üniversitesi Karaman Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Proğramı Öğretim Görevlisi (1991-1992) olarak göreve başladı. 

1992’de Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünde Araştırma Görevlisi oldu. 1993’te Yüksek Lisansı bitirdikten sonra, ayni yıl başladığı Doktora programını, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında ve Prof. Dr. Attila AKGÜL’ ün danışmanlığında 1996’da tamamladı.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde
1998-1999 yıllarında Yardımcı Doçent,
1999 - 2004 yıllarında Doçenç,
Şubat 2005'te ise Profesör olarak akademik yükselişini sürdürdü.

Ayrıca yazarımız, Selçuk Üniversitesi'nin iki farklı yüksekokulunda müdürlük görevini de yürüttü. 

Akademik Çalışmaları

210’ı SCI, 72’si diğer indeksli uluslararası dergilerde (Expanded) yayımlanmış eserleri vardır. Bunun yanı sıra 22’si Ulusal hakemli dergilerde olmak üzere yayını, 35’i uluslararası, 13’ü ulusal kongrelerde sunulmuş bildirileri ve 8’i hakemli dergilerde (2’si yurtdışı) yayımlanan derleme makaleleri mevcuttur.
Ulusal ve Uluslararası kongre ve sempozyumlarda oturum başkanlığı yapmıştır
2009 yılından itibaren Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi dergisi olan “Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri” Dergisinin Editörlüğüne atanmıştır.
Yurtiçi destekli 30’un üzerinde projede görev almış ve halen devam eden 1’i Tübitak olmak üzere 7 projesi mevcuttur. Uluslararası yayınlarına atfedilen atıf sayısı 1150’nin üzerindedir.

Ödülleri:
12 Eylül 1999, Wye, Ashford, Kent,UK.’da gerçekleştirilen ESNA XXIXrd Annual Meeting, ‘de “The Marmalade Of Capperberries (Capparis spp.):Production, composition and Microbiology, “ isimli çalışmayı sunmak için ücretsiz kongre katılım ödülü kazanmıştır.
Tübitak tarafından verilen Uluslararası Yayın ödüllerini 1995 den bu yana almıştır.

Akademik Görevleri:
2005-2008 yılları arasında TÜBİTAK- Tarım Orman ve Veteriner Araştırma Grubu Üyeliğine atanmıştır.
2005-2008 yılları arasında TÜBİTAK Tarım Orman ve Veteriner Araştırma Grubu'na sunulan projeleri değerlendirmek üzere düzenlenen panellerde moderatör olarak görev almıştır ve bu yıllardan sonra panelist olarak katılmaktadır.
Sanayi Bakanlığı SANTEZ projelerinde panelist olarak görev almaktadır.
TÜBİTAK destekli Üniversite Sanayi Projeleri yürütmektedir.
Tarım Bakanlığı Gıda Komisyonlarında görev almıştır.
1 Profesörlük atanma, 1 Doçentlik atanma, 3 Yardımcı Doçentlik atanma veya süre uzatma, 2 Öğretim Görevlisi atanma jürisinde yer almıştır.
4 Doktora, 14 Yüksek Lisans öğrencisinin tez danışmanlığını yapmıştır. Halen 3 doktora, 8 Yüksek lisans öğrencisinin danışmanlığını yürütmektedir.
10 Doktora bitirme, 18 Yüksek Lisans bitirme, 8 Doktora yeterlilik, 3 Doktora giriş sınavında jüri üyesi olarak bulunmuştur.
2007-2010 yılları arası Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi etik kurul üyeliğini yürütmüştür. 2005 yılından buyana S.Ü. Ziraat Fakültesi Laboratuvar Komisyonu Üyeliğini yürütmektedir.
2007-2011 yılları arasında belirli peryotlarda Almanya’da alanıyla ilgili çalışmalarda bulunmuştur.
Suudi Arabistan Kral Saud Universitesi tarafından 2010’da Visiting Profesör olarak davet edilmiş ve bu görevi halen devam etmektedir.
Lisans ve Lisanüstü Eğitimde Vermekte Olduğu / Verdiği Dersler:
Ziraat Fakültesinde; Bitkisel Yağ Teknolojisi, Fermantasyon Teknolojisi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Özel Gıdalar.
Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Doktora ve Yüksek Lisans dersleri; Bal Teknolojisi, Duyusal Analiz Tekniği, Gıda Endüstrisinde Enzim Kullanımı, Fitokimya, Zeytin Yağı Teknolojisi, Yemeklik Yağ Teknolojisi.
2004 yılından başlayarak 2010 yılına kadar Çumra Meslek Yüksek Okulu Şeker Teknolojisi ve Tıbbi Aromatik bölümlerinde sırasıyla Şeker Üretim Teknolojisi, Fitokimya, Fitotepari ve Aromaterapi, Drog Hazırlama Tekniği.

Dernek Üyelikleri:
Yağ Bilimi ve Teknolojisi Derneği (Euro Fed Lipid Üyesi)

Prof. Dr. Özcan, evli, ve 2 çocuk babasıdır.