Bursa’nın önde gelen eğitim kurumlarından olan Özel Bursa Kültür Okulları, geliştirdiği eğitim teknikleri ile öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağlamayı hedefliyor. Son olarak geliştirilen ‘Meraklı Robot’ projesiyle öğrencilerin merak ettikleri tüm sorular cevap buluyor.

Kültür Okulları 4. sınıf öğrencileri ile sürdürülen ‘Meraklı Robot’ projesi, öğrencilerin ilk olarak ‘Meraklı Robot’a merak ettikleri konular ile ilgili soruları yazmalarıyla başlıyor. Bir aylık süreç sonunda robotun içindeki sorular çıkartılıp meraklılar arasından oluşturulan bir kurul ile sorular listeleniyor. Kültürlü öğrenciler robottan çıkan sorularla ilgili önce tahmini cevaplarını yazıyor, daha sonra araştırarak sorunun doğru cevabını buluyorlar. Bulunan bilgileri sınıfla da paylaşan Kültürlü öğrenciler, arkadaşlarının genel kültürlerine katkı sağlıyorlar. Ayrıca kendi tahminleri ile gerçek arasındaki farkı gören Kültürlü öğrenciler, yaratıcılıklarını keşfediyorlar.

Kültürlü öğrenciler sorularla ilgili yorumları ve araştırıp öğrendikleri konuları tüm arkadaşları ile paylaşıyorlar. Mayıs ayına kadar sürecek olan proje sonunda, merak edilen konularda “Meraklısına” broşürü oluşturularak yayınlanacak.