Kendileri de özel eğitim gerektiren çocuklara sahip olan iki anne tarafından faaliyete geçirilen Mercan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bugün düzenlenen törenle açıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Merkezin ortaklarından İlknur Harani; “Biz iki özel çocuk annesi olarak yıllardır bu sektörün içerisindeyiz. İkimizin de özel gereksinimli çocukları var. Benim 23 yaşında ikizlerim, Canan hanımında 13 yaşında otizmli bir oğlu var. Biz çocuklarımızın ve annelerimizin, neler istediğini neler beklediğini çok iyi yaşayarak biliyoruz, biz bunları yaşayarak öğrendik. Bu merkez aslında bizim için bir hayaldi, bugün bu hayalimizi gerçekleştirmiş olduk. Sizlerin bize katkı sağlamanızdan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Merkezin ortaklarından Canan Beler ise; “Hiç bilmediğimiz bir denizde boğulurken, önce yüzmeyi öğretmemiz gerekiyor çocuklarımıza sonra da başkalarına yüzmeyi öğretmek istiyoruz. Ben bütün annelere, bütün ailelere, bütün engelli çocuk ailelerine sizi en iyi biz anlarız diyorum, hepsini davet ediyorum” dedi.

Tören dua eşliğinde açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyelerinin Rehabilitasyon Merkezini gezdirilmesi ile son buldu.

Törene Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve eşi Munise Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, daire müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.