Şenliğe ayrıca İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, Garnizon Komutanı Özkan Çömez,Belediye Başkan Vekili Alparslan Ünüvar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut’ta hazır bulundu.

Astronom Tamer Akın’ın astronomi, göktaşları, yıldızlar, gezegenler ve galaksi hakkında gelen konukları bilgilendirdi.Tamer akın’’astronomi önceleri yalnızca, çıplak gözle görülen gök cisimlerinin gözlemi ve hareketleri hakkındaki öngörülerden oluşuyordu. eski zamanlarda gözlemler çıplak gözle yapılıyorsa da o zamanlar günümüzdeki gibi sanayi ve ışık kirliğinin bulunmayışı insanlara büyük bir avantaj sağlıyordu. Bu yüzden antik çağda yapılan gözlemlerin günümüzde yapılması neredeyse olanaksız derecesinde zordur.’’Dedi.

Tüm idare ,öğrenci ve veliler teleskopla ayı inceleme fırsatı yakaladılar.Okul Müdürü Hayri Toker toplantı sonunda Astronom Tamer Akın’a ve ev sahipliği yapan Ulu Resort Hotel’e teşekkür etti.

Mersin’de okul bazında yapılan bu çalışmanın genç beyinlere ışık tutması ümidiyle ikramların ardından toplantı sona erdi.