İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç’ın beraberliğinde ilk olarak Karaman Meslekî Eğitim Merkezi ziyaret edildi.

Meslekî eğitime yönelik uygulamalar üzerinde değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette Karaman Mesleki Eğitim Merkezi çalışmaları hakkında detaylı bilgiler alındı. Millî eğitim politikasının yeniden belirlendiği 2023 Eğitim Vizyonu ile ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerin istihdamının sağlanmasında büyük önem arz eden mesleki ve teknik eğitime atfedilen değer konusunda istişarelerde bulunuldu. Meslekî eğitimin kalitesini artırmak ve eğitim-istihdam-üretim bağlantısının sağlıklı bir zeminde yürütülmesini sağlamak amacıyla değerlendirmeler yapıldı.

Ardından Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçilerek burada ilçe milli eğitim müdür ve şube müdürleriyle bir araya gelindi. Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yapılan incelemelerde Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) kapsamında Bakanlığın mesleki eğitimle ilgili ortaya koyduğu yeniliklerin her ölçekteki işyeri sahiplerine ulaştırılması gerektiği ifade edildi.