Bunun belli kaideleri var. MEB Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde nakil ve geçiş işlemlerle ilgili kurallara yer vermektedir. Bu kurallardan biri de meslek liselerinde okuyan öğrencilerin 11. ve 12. Sınıfta Özel Anadolu liselerine geçememeleridir. Bu durum meslek liselileri üzmesin; kaide yalnızca Anadolu liseleri için geçerli olup, TEMEL liselerin sayesinde nakil geçişleri yapılmaktadır.

 Biliyorsunuz ki, Tekin Eğitim Kurumları olarak hem Özel Temel Lise hem de Özel Anadolu Lisemiz bulunmaktadır. Anadolu lisemize kayıt yaptırmak isteyen tüm meslek liseli öğrencilerimizin nakillerini  önce temel lisemize sonra ise Anadolu lisemize alıyoruz. Bu durumda öğrencilerimizin mağduriyetini ortadan kaldırıyoruz.

PEKİ BU SÜREÇ NE ZAMAN OLMALI?

Özel okullarda nakil ve geçiş başvurusu, birinci ve ikinci dönemin son üç haftası ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere veli tarafından öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile yapılır.

Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir.

Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden zamana bağlı kalmaksızın yapılır.

Sizler de nakil dilekçenizi verip, ret işlemi ile karşılaşmak istiyorsanız, 25 Mayıs 2019’dan önce nakillerinizi Tekin Temel Lisesine ardından Tekin Anadolu Lisesine aldırabilirsiniz.

Eğitimci İş Adamı Fatih TEKİN

Tekin Temel Lisesi: Seki Çeşme mah. Atatürk Bulvarı no: 68 ( Yaparlar avm üstü)

Özel Tekin Anadolu Lisesi & Ortaokulu: zembilli Ali Efendi mah. 720. Sokak no:6

İrtibat: 0338 212 35 34

GSM: 0541 221 88 80