Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları Comenius Projeleri kabul edilen Mevlana Ortaokulu 17-24 Kasım 2012 tarihleri arasında Bulgaristan’a gidiyor.

Mevlana Ortaokulu proje ekibi Şube Müdürü Mehmet Akif Duman’ın da katılımıyla İl Milli Eğitim Müdür Vekili Selmani Karaçam’ı ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi. Ziyarette Okul Müdürü Ziya Güler; “Learning English through Drama Songs and Game Activities-Drama, şarkı ve oyun etkinlikleriyle İngilizce öğretimi adlı projemiz kapsamında, okulumuz proje ekibinden 4 öğretmen ve 4 öğrencimiz Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan proje toplantısına katılacaktır. Projemiz süresince öğrencilerimizin İngilizceyi öğrenmeleri konusunda motivasyonlarını arttırmayı hedeflemekteyiz’’ dedi.

Mevlana Ortaokulu proje ekibini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Selmani Karaçam yaptığı açıklamada:“ İlimizde 2005 yılından beri kabul edilen 89 proje kapsamında 379 öğrencimiz, 649 idareci ve öğretmenimiz olmak üzere toplam 1028 kişi Avrupa ülkelerine giderek proje alanları ile ilgili araştırma ve incelemelerde bulunmuştur. Ayrıca, Avrupa’nın farklı ülkelerinden 682 öğrenci ve eğitimci de ilimize gelerek Türk Milli Eğitim Sistemini yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Avrupa’daki eğitim kurumları ile ortaklaşa yapılan projeler aracılığıyla kültürler arası etkileşim sağlanmakta ve ülkeler arasında bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunulmaktadır. Bu güzel çalışmayı ortaya koyan okulumuzun idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.