Yükseköğretime geçecek öğrenciler için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tercih danışmanlığı hizmetleri verilecek.

Ortaöğretimden yükseköğretime geçecek öğrencilere tercih danışmanlığı sürecinde ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik yapılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) için 19 Tercih Danışmanlığı Komisyonu kuruldu. Kurulan Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında 21 yönetici ve 40 rehberlik öğretmeni görevlendirildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ortaöğretimden yükseköğretime geçecek öğrenciler için doğru tercihte bulunmanın önemine değinerek bu doğrultuda tercih danışmanlığı komisyonlarının kurulduğunu ifade etti. İl Müdürü Kuntoğlu, “Tercih Danışmanlığı Komisyonları, 07-14 Ağustos’ta hizmet verecek. Ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezi bünyesinde öğrencilerin bir üst kuruma yerleştirme sürecinde konuya ilişkin her türlü sorunun etkin ve hızlı cevaplandırılması amacıyla “Tercih Danışma Hattı” kuruldu. Veli ve öğrencilerimiz (0338) 212 67 91 numaralı telefondan sorularına yanıt bulabilirler” diye konuştu.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, komisyonda görevli öğretmenlerin öğrenci ve velilere okul kontenjanları, okulların ulaşım, barınma imkânları ve fiziki şartlarına ilişkin bilgiler aktaracağını söyledi.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu son olarak şu ifadelere yer verdi; “Öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecek olan sınavın tercihlerinde yardımcı olacak ve Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında görevli öğretmenlerimize ve yöneticilerimize başarılar diliyorum” dedi.