Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Türk Eğitim Sen'in yapmış olduğu açıklamalar hakkında ve sitemizde yer alan ilgili haberdeki iddiaları kabul etmeyerek, hukuki yoldan tekzip gönderdiler.
 
Hukuk müşavirliği aracılığıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
TEKZİP METNİ
''Türk Eğitim Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı ve beraberindekilerin Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde yapmış oldukları basın açıklaması ile ilgili haber tarafımızca incelenmiştir.

Yapılan basın açıklaması metni erek Milli Eğitim Bakanlığı gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü aleyhine ağır ithamlarla dolu olup, bünyesinde suç unsurları barındırmaktadır. Hukuk diliyle yazılmaktan uzak, tek taraflı bir bakış açısıyla kaleme alınmıştır. Metin eleştirel olmaktan çok saldırı niteliği taşımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı köklü bir bakanlıktır. Sendika temsilcisinin iddia ettiği gibi oyunlara ihticı yoktur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri Bakanlık ve Valilik Makamının onayı ile görevlerine başlamış değerli yöneticilerdir. Basın açıklaması metninde geçen suçlamaları kabul etmiyoruz.

1) Puanlamaların değiştirildiği iddiası asılsızdır. MEBBİS’ de kaydı bulunan kişiler için, sadece kendilerince bilinen mevcut MEBBİS Kullanıcı Adı ve Şifreleri ile işlem yapılmıştır. Görüleceği üzere, Kişilerin kullanıcı adı ve şifreleri, kendilerine özel olup konu ile ilgili olarak değerlendirme sürecinde yapılan işlemlerin bir başkası tarafından görülmesi ve değiştirilmesi mümkün değildir. Bununla birlikte kişilerin kullanıcı adı ve şifrelerin güvenliğinin sağlanması kişilerin sorumluluğundadır. Gerekli dikkat ve özenin gösterilmediği durumlarda sorumluluk şahıslara aittir. Kaldı ki Ek-1 Değerlendirme Formu İncelendiğinde iddiaların bir iftiradan ibaret olduğu ortaya çıkacaktır.

2) Karaman İsmet İnönü ilkokulunda, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programının sınıflarda düzenlenmiş olmasından dolayı yapılan şikayet üzerinde Maarif Müfettişimiz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatılmış “İşlem Yapılmasına Yer Olmadığına ” dair karar verilmiştir. Olayla ilgili Maarif Müfettişi, Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı hakkında başlatılan disiplin soruşturması ise devam etmektedir.

Türk Eğitim Sen Karaman Şube Başkanı tarafından yapılan açıklama, mesnetsiz, asılsız idareyi töhmet altında bırakmıştır. Keza bu haber nedeniyle kurum olarak zarar görmekte ve itibarımız zedelenmektedir. Kaldı ki kamuoyuna sunulan bu haber ile henüz devam eden bir yargılama hukuka aykırı olarak etkilenmeye çalışılmaktadır. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığına bilgi verildiği, iddia sahipleri hakkında adli ve idari yollara başvurulacaktır.''Denildi.