Güzel Sanatlar lisesinde düzenlenen sergiye KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Diğler, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Serkan Demirtaş, sergide yaptığı konuşmada, “Sergi temamız Milli mücadelenin 100. Yılında 19 Mayıs 1919’u 19 afişle anlatmak, dünün bugün için önemine dikkat çekmektir. 1919-∞ konulu afiş sergimizde en önemli hedefimiz öğrencilerimizde bu vatan için tek yürek bilinci oluşturmaktır. Bu hedefle

çıktığımız yolda Okulumuz 11 Görsel sınıfımızın Grafik tasarım dersi konusu olan logo ve afiş çalışmalarında konu olarak 100. Yılın anısına Milli mücadelede "100. Yıl" logoları ve "Milli Mücadelede Tek Yürek" temalı afiş çalışmaları hazırlandı.

Çalışmalarda airbrush ve karışık teknik kullanılarak, guaj ve kuruboya boya ile detaylar çalışıldı.

Bu kıymetli sergiyi hazırlayan 11 Görsel sınıfı Öğrencilerimizi ve çocuklarımıza yol gösteren grafik tasarım dersi Öğretmenlerimiz İshak Ünüvar ve Yaşar Naz Gürel Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

Bu sergimizi Şehitlerimize, Gazilerimize, Bu vatana hizmet eden devlet büyüklerimize ve bu değerleri yetiştiren kahraman Türk halkına ithaf ettik” dedi.

Kurdele kesiminin ardından sergi gezilerek afişler hakkında bilgi alındı.

Serginin hafta boyunca gezilebileceği öğrenildi.