Bu kapsamda Piri Reis ilkokulu öğrencisi Atatürk kostümü ile sınıfları gezerek bilgi verdi.  Kasım ayında yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, "Yaşamını milletine adayan eşsiz lider, büyük bir komutan olan Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelede, Cumhuriyet'i inşa sürecinde milletimize yol göstermiş, liderlik etmiştir. Yürüttüğü istiklal mücadelesi ile Türk milletini hakkı olan aydınlık yarınlara kavuşturmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir yere gelmesini sağlamıştır. Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olan büyük komutan, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84.yılında minnet ve saygıyla anıyoruz. "dedi.

İlçedeki bütün okullarda panolar, sunumlar, programlar yapılmasının yanı sıra İclal Karabekir Anaokulu, Kasım ayının ecdat büyüğü olarak seçilen Mustafa Kemal Atatürk 'ü ilçe geneline sunarak tüm öğrencilerin Mustafa Kemal Atatürk'ü daha detaylı bir şekilde tanımalarına katkı sunacaktır.

Proje; Aralık ayında Mevlana, Ocak ayında Kazım Karabekir, Şubat ayında Piri Reis, Mart ayında İbn-i Sina, Nisan ayında Fatih Sultan Mehmet ve Mayıs ayında Karamanoğlu Mehmet Bey Türk büyüklerimizle ilgili çalışmalarla devam edecektir.

Çalışmada görev alan okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, projenin başarılı olmasını temenni ederim" dedi.