Karaman Özel Başarı Koleji üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Cemresu Kantürk, "Cemresu’dan Hikâyeler" adlı hikâye kitabını 2 ay gibi sürede yazarak büyük bir başarıya imza attı. Minik Cemresu yazdığı hikâye kitabıyla sınıf arkadaşlarının da takdirini kazandı.

İlk kitabını 20 sayfa olarak yazan Cemresu Kantürk, aynı zamanda kitap içerisinde yer alan bütün resimleri de yine kendi kara kalem çalışmasıyla çizerek kitabını bastırdı. Ailesinin desteğiyle kitabının ilk baskısını okuldaki arkadaşlarıyla paylaşan minik Cemresu, bastıracağı ikinci hikâye kitabını arkadaşlarının hepsinin ve bütün çocukların okuyabilmesi için sponsorlardan yardım bekliyor.

Annesi, babası ve özellikle ikiz kardeşi Efe Kantürk’ün desteğiyle kendine olan öz güvenini kazanarak kitap yazmaya başladığını belirten Cemresu Kantürk, ilk kitabını çıkardığı için mutlu olduğunu ifade etti. Kitap okumanın çok güzel olduğunu, ama yazmanın da bir o kadar güzel olduğunu belirten Kantürk; “Kitap okumayı çok seviyorum. Sürekli kitap okuyordum ve sonra ben de okuduğum kitaplardan esinlenerek kitap yazmaya karar verdim. 20 sayfalık kitabımı 2 ay gibi bir sürede hazırladım. Kitap içerisinde yer alan resimleri de yine kendim çizdim. Kitabımın ilk baskısını yaptırdım. İlk baskıyı okuldaki ve sınıftaki arkadaşlarıma dağıtacağım. İnşallah ikinci kitabım için sponsor bulursam daha çok bastırıp diğer okullardaki öğrencilerinde okumasını sağlayacağız. Bu kitaptan sonra şimdiden ikinci kitap için hazırlıklara başlayacağım. Öncelikle her konuda bana örnek ve destek olan anneme, oyun oynarken beni çok güldüren babama, ikizim Efe’ye ve çok sevdiğim Betül Çetin öğretmenime desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Son olarak okumak çok güzel ama yazmakta bir o kadar güzel. Kitabımı beğenmenizi umuyorum” dedi.