Kazımkarabekir Kapalı Spor Salonunda yapılan gösterilere Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, Müdür Yardımcıları Hasan Hüseyin Oduncu, Selmani Karaçam, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Şenlik İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY’un konuşmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Konuşmasında; “Toplumun ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, birey olarak mevcut yetenekleri ortaya çıkararak ve onları destekleyerek yapılacak bir eğitime bağlıdır. Çocuğun dış etkilere en fazla açık olduğu ve korunmaya en fazla gereksinim duyduğu okul öncesi dönemin, öğretmen, aile, okul işbirliği ile en iyi şekilde değerlendirilmesi, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi açısından son derece önemlidir.

Okul öncesi eğitim, çocukların sağlıklı bir biçimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini sağlayıcı, olumlu kişilik temellerinin atıldığı dönemdir. Bu dönem, çocuklarda olumlu kişilik temellerinin atıldığı, çocukların yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, çocukların kendilerine güven kazandığı sistemli eğitimin temelidir. anne-babalara; “Çocuklarınızı okul öncesi eğitimle tanıştırmak en büyük anne, babalık görevinizdir. Lütfen çocuklarımızı, karanlığa mahkûm etmeyelim daha güçlü, daha güzel, daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için çaba gösterelim. Çocuklarımız sevgiyle büyüyen çiçeklerdir. Onlar,  toplumun ortak umudunu yaşatmaktadır. Bu yüzden onları mutlaka okul öncesi eğitimle buluşturalım.

Bu duygu ve düşüncelerle minik yüreklerde beslenmiş sevgiyi paylaşmak üzere düzenlediğimiz 8. Okul Öncesi Eğitim Şenliğinin hazırlanmasında emeği geçen okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederim.” dedi.
Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN konuşmasında ; “   Anaokulu, okul öncesi eğitim, eğitimin temelidir. Bir binanın temeli sağlam olursa onun üzerine çok daha kat yapma şansı vardır. Çocuğun gelişiminin önemli bölümünün okul öncesi eğitim başlamadan önce oluşmaktadır. Ortalama bir insanın tüm hayatı boyunca öğrendiklerinin hemen hemen yüzde 85'ini 0 ila 6 yaş arasında öğrendiği bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Bundan dolayı amacımız, tüm çocuklarımızı okul öncesi eğitimle buluşturmak, dolayısıyla yüzde 100'lük okullaşma oranına ulaşmaktır.”dedi.
Düzenlenen şenlikte, anasınıfı öğrencilerinin birbirinden güzel dans ve gösterileri büyük beğeni toplarken halkımızın ilgisi salona sığmadı.