Sınıf öğretmenleri Zafer Doğru eşliğinde üniversiteye gelen 30’a yakın öğrenci KMÜ Kütüphanesi, Mühendislik Fakültesi ve Edebiyat Fakültesini gezdi.
 
Minik öğrenciler ilk olarak KMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ahmet Kahrıman’dan kitaplar, kütüphanenin bölümleri ve kitapların nasıl sorgulandığına dair bilgi aldılar. Kütüphane salonlarında kitap rafları arasında gezinen minikler büyük bir mutluluk yaşarken çok sevdikleri kitaplarla buluşmanın heyecanını yaşadılar.
 
Minik öğrenciler daha sonra Mühendislik Fakültesine geçerek fakülte içerisindeki laboratuvarları gezdi. Yrd. Doç. Dr. Ceren Bayraç’tan fakülte ve laboratuvardaki cihazlar hakkında bilgi alan öğrenciler merak ettikleri sorulara yanıt aradılar.
 
Minikler son olarak Edebiyat Fakültesini ziyaret ederek Doç. Dr. İdris Nebi Uysal’dan eğitim olanakları, konferans salonları ve derslikler gibi konularda görüş aldılar.
 
Zübeyde Hanım Ortaokulu 6-D Sınıf Öğretmeni Zafer Doğru, çocukların okulda geçen günlerinden farklı bir gün geçirmeleri için böyle bir gezi düzenlediklerini belirterek, “Hedefim çocuklara akademik hayatla ilgili bir hayal dünyası oluşturmaktı. Bu gezi bizim için sıradan bir gezi olsa da onların kendileri için bir hedef belirlemeleri, kendilerini yetiştirmeleri anlamında büyük bir adım olduğu inancındayım. Çok keyifli bir gün geçirdiklerini görmek beni de mutlu etti. Kütüphane ortamında bu kadar kitabı bir arada görmek, kitap okumayı seven ve çok fazla kitap okuyan öğrencilerimi şaşırttı. Üniversitenin ve bu gezinin onların ufkunu geliştireceğine eminim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Minik öğrencilere üniversiteyi tanıtıcı materyaller verilmesinin ardından ziyaret sona erdi.