Program kapsamında ilk olarak İl Milli Eğitim Müdür Mehmet Çalışkan tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Program daha sonra Cumhuriyet Nihat Arslan ilkokulunda devam etti. Cumhuriyet Nihat Arslan ilkokulunda düzenlenen programa, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, daire müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Tuncay Akkoyun yaptığı konuşmada: “Bugün burada 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nı karşılamanın sevincini, heyecanını yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılımızın, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, eğitim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum, sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirilmesini diliyorum. Göz bebeği evlatlarımız; geleceğimizin, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Şu an karşımda yüreği kıpır kıpır atan evlatlarımızın arasında, şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıracak geleceğin sporcularını, icra ettiği sanatla adından söz ettirecek geleceğin sanatçılarını, ürettiği bilimle insanlığa hizmet edecek geleceğin bilim adamlarını, ezcümle istikbâlimizi şekillendirecek mimarları görüyorum.

Bu itibarla her fırsatta dile getirdiğim bir hususu hatırlatmak istiyorum: evlatlarımızın nitelikli ve donanımlı bir şekilde eğitim alması için hiçbir fedakârlıktan geri durmuyoruz, eğitim-öğretim için her türlü desteği vermeye her türlü imkânı seferber etmeye hazırız. Yeter ki gayret edelim, yeter ki çalışalım, yeter ki üretelim. Eğitim-Öğretim Sistemimizin Mihenk Taşları Kıymetli Öğretmenlerimiz, Akıl, kalp, ruh bütünlüğü olan millî ve manevî değerlerine sadık bir neslin inşa edilmesinde sizlere önemli görevler düşüyor.

Sizler, peygamber mesleğini icra eden eğitim neferlerisiniz. Sizler sadece öğreten değil, aynı zamanda evlatlarımızı eğiten, onları; doğruluk, iyilik, adalet, hoşgörü, marifet, merhamet gibi erdemlerle süsleyen, hayatınızla onlara örnek olan, çocuklarımızın içindeki cevheri ortaya çıkartan fedâkâr insanlarsınız.

Sizlere, tüm öğretmenlerimize bu gözle bakıyor ve ülke olarak, millet olarak hedeflerimize ulaşmamızda sizlerin gayretlerinin, çalışmalarının büyük önem arz ettiğine inanıyoruz.

Geleceğimizin Teminatı: Sevgili Öğrenciler,

Bu hafta kiminiz ilk defa okula başlamanın heyecanını, kiminiz ise üç aylık uzun bir tatil sürecinin ardından öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşıyor. Bu heyecanlı ve sevinçli gününüzde sizlere bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyorum.

Hayatta; ahlaklı, vicdanlı, merhametli, hoşgörülü ve özgüven sahibi olmak en az okullardaki başarımız kadar önemlidir. Derslerdeki başarımızı önemserken aynı zamanda ahlâkî durumumuzu ihmal etmemeliyiz. Saygı, merhamet, hoşgörü, dürüstlük gibi erdemlerle kendimizi kuşatmalıyız. Öğretmenlerimize ve büyüklerimize saygılı, arkadaşlarımıza merhametli olmalıyız.

Bizler sizin için, istikbaliniz için, sizlere daha güçlü daha müreffeh bir ülke miras bırakmak için çalışıyor, gayret ediyoruz. Okullarda öğretmenleriniz, evlerinizde aileleriniz sizin hayallerinizi gerçekleştirmeniz için mücadele ediyor, gayret ediyor, emek veriyor.

Şu nu unutmayın ki! Sizler medeniyetiyle, tarihiyle, değerleri ve vicdanıyla büyük bir milletin evlatlarısınız, kutlu bir ecdadın torunlarısınız. Sizler geleceğimizin teminatı, milletimizin umudu, aydınlık yarınlarımızın anahtarısınız.

Kendinize inanın, milletimize inanın. Her bir karışı şehitlerimizin fedakârlıklarıyla yoğrulmuş bu güzel ülkemizin gücüne inanın. Büyük ve Güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olmaktan dâima gurur duyun.

Gözlerinizdeki ışık, ülkemizin ve milletimizin geleceğine dair umutlarımızı yeşertmektedir. Rabbim sizlere zihin açıklığı versin.

Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi daha ömürlerinin baharında hain terör örgütü tarafından alçakça katledilen şehit öğretmenlerimizi rahmetle, hürmetle, minnetle yâd ediyorum.

Ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyeceğimiz tüm öğretmenlerimizi, eğitim kahramanlarını saygıyla, şükranla anıyorum, Rahmet-i Rahmân’a irtihal eden hocalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, eğitim camiamız için tekraren hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ise: “Yeni bir başlangıcın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Toprağa düşen cemre ile baharın gelişi gibi okullarımıza adeta her eylül ayında cemre düşüyor. Okullarımız cıvıl cıvıl öğrencilerle şenleniyor, cadde ve sokaklarındaki hareketlilikle şehrimize yeni bir canlılık geliyor. Tatil döneminden bugüne hazırlık yapmamızı sağlayan temel motivasyonumuz da işte buradan geliyor. Öğrencilerimizin enerjisiyle, okullardan dalga dalga yayılacak nefesle başlıyoruz yeni yıla.

Yaz boyunca yaptığımız hazırlıklarla bu eğitim öğretim yılında, temel eğitim öğretim çalışmalarının eksiksiz tamamlamasının ötesinde daha uzun süreli hedeflerle yola çıktık. Devletimizin yatırım politikası doğrultusunda Karaman’ımızda okul, bina, derslik gibi fiziki imkânlar bakımından çok iyi bir noktadayız. Tüm düzeyler ele alındığı zaman derslik başına düşen öğrenci sayımızın ortalaması 15. Sabahçı öğlenci ayrımı yapılmadan tekli öğretim yapabilen iller arasındayız. Mevcut durum ve devam eden yatırımlar doğrultusunda önümüzdeki uzun yıllar, bu durumun devam edeceğini öngörebiliyoruz. Bu gelişmişliğimizi devletimizin çizmiş olduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ile daha da artırmak, öğrencilerimizin; yaşadığı çağın imkânlarıyla ilimizde, ülkemizde ve dünyada etkin ve yetkin bireyler olması için gayret ediyoruz.

Bu doğrultuda Sayın Valimizin destekleriyle çok yakın bir zamanda hayata geçirmeyi planladığımız bir dizi proje, çok yönlü etkinlik ve çalışmaların şimdiden müjdesini vermek istiyorum. Bu eğitim öğretim yılında her kademedeki öğrencilerimizden başlayarak toplumun tamamına yönelik, hayat boyu öğrenmeyi mümkün kılmak için, okulu merkeze alan çalışmalarımızı hayata geçireceğiz inşallah.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda, yüzyıllık genç ve dinamik devletimizin, binlerce yıllık köklü geçmişi ve değerlerimizle bilgiden bilgeliğe; bilinçli, üreten, müreffeh bir toplum için sosyal, kültürel, sportif ve akademik projelerle okullarımız yaşam merkezlerine dönüşecek. Tek bir öğrencimizi bile ıskalamadan beşikten mezara kadar öğrenmeyi ilke edinmiş ilim, irfan ve hikmet toplumu için kitap medeniyetimizden aldığımız güçle her bireye dokunma gayreti içinde olacağız.

Değerli velilerimiz, Geçtiğimiz hafta uyum eğitimi ile okullara başlayan öğrencilerimizde bir kez daha şahit olduğumuz üzere, sonsuz güven ve içtenlikle anne babasının elinden tutan yavrularımızın hissiyatının farkındalığıyla, çocuklarınız çocuklarımızdır. Uzun yıllar sürecek ve her geçen gün daha da kuvvetlenecek bir bağla öğretmenlerimiz nakış nakış hayatlar inşa edecek. Sizlerden tek isteğimiz çocuklarımızdaki birbirinden eşsiz nitelikteki cevherin her koşulda ama her koşulda hayat boyu farkında olmanızdır. Bugün 1. sınıftaki evladınızın, liseyi veya üniversiteyi bitirirkenki başarısı, sizin onun bu zenginliğine ne kadar sahip çıktığınız ve onun yanında olduğunuz üzerine şekillenecektir.

Okul öncesinden başlayarak çocuğun gözündeki doktoru, mimarı, mühendisi, memuru, amiri görerek ona inanarak mesleklerini icra eden öğretmen arkadaşlarıma bu vesileyle sağlık ve huzur içerisinde başarılarla dolu bir yıl diliyorum.

Sözlerime son verirken ilimiz eğitim öğretim çalışmalarının gelişimi için, bizlere eğitim önceliği ile destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza, yöneticilerimize, eğitim ordumuzun her bir neferine ve velilerimize teşekkür ediyor, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmemiz temennisiyle sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dördüncü sınıf öğrencileri birinci sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği verdi.

Program, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, yapılan gösteriler ve öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle devam etti. Miniklerin yapmış olduğu Halk Oyunları gösterisi izleyenlerin beğenisi topladı.

Vali Akkoyun ve beraberindekilerin sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya gelmesinin ardından program sona erdi.