Karaman’da 48-66 ay arasındaki çocuklar anasınıflarına başlarken, yeni 4+4+4 eğitim sistemiyle beraber 60 ay ve üzeri çocuklar için okullar ders zili dün çaldı.
Karaman’da yaklaşık 2 bin minik öğrenci ilk kez okulla tanıştı. 2012 / 2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bu grup için oyunlarla geçecek.
Bu yıl ilk kez devreye giren uygulama ile 66 ay ve üzeri çocuklar okulla tanıştı. Eğitime adım atan minikler 2012 / 2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısında sadece okulu tanıyıp, oyunlar oynayacak. 

Karaman’da Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulunda yaklaşık 160 minik öğrenci dün velileri ile gelerek okullu olmanın heyecanını yaşadı. Öğretmenleri ile tanışan minikler  ilk derslerinde resim yaparak günü tamamladı. Velilerde çocuklarının bu mutlu ve özel gününde onların heyecanına ortak oldu. Okul Müdürü Abdurrahman Koçak;
"Okulumuzda tüm hazırlıkları tamamladık. Miniklerimiz bu ders yılının ilk yarısında oyunlar oynayacak ve okula ısınacaklar. İkinci yarıyılda harfleri öğrenmeye başlayacaklar. Yeni eğitim ve öğretim yılımız tüm ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.