Sergi açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Yıldız, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Baysal ve veliler katıldı.

İlyas Küçüker İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Sebile Aydoğmuş’un sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda farkındalığı artırma amacıyla veli ve öğrenciler iş birliği ile ortaya koyduğu çalışma neticesinde sergi düzenlendi.

Atık değerlendirme kültürünün erken yaşta kazanılması gerçeğinden hareketle, çocuklarla böyle bir çalışmanın ortaya konmasının önemine vurgu yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması yolunda emekleri için öğretmen, veli ve okul yöneticilerine teşekkür etti.

Okul Müdürü Ersin Özkan ise yaptığı açıklamada; “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından yürütülen Sıfır Atık projesini önemsiyor ve çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak adına, atık ve geri dönüşebilir malzemelerden oyuncak yapımı adlı sergi çalışmamızı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz anne ve babaları ile bu etkinliğe katıldı. Bize destek veren velilerimize, çalışmayı yapan Anasınıfı Öğretmenimiz Sebile Aydoğmuş’a ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Çalışkan Beye teşekkür ederiz” dedi.