Yunus Emre Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe veliler yoğun katılım gösterdi.

Çanakkale, bir milletin varoluş mücadelesidir diyen Özel Kardelen Kreş ve Gündüz Bakım Evi Müdüresi Zeliyha Akcan; “Bugün Çanakkale zaferinin 104. Yıl dönümünü kutluyoruz. Çanakkale, bir milletin varoluş mücadelesidir. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerlerimizin destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağrına basıp; başına kurbanlık koyun gibi kınalar, yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır. Bu zafer oğlunu cepheye gönderirken söylediği şu sözlerle Nene Hatun Türk insanındaki manevi gücün derecesinin göstermiştir.

Hüseyin'im, yiğit oğlum dayın Şıpka da, baban Dömeke’de, ağabeylerin Çanakkale de şehit düştüler. Bak son yongam sensin eğer minareden ezan sesi kesilecekse, camilerin kandilleri sönecekse, sütüm sana haram olsun öl de köye dönme. Bugün bu cennet vatanımızda göğsümüzü kabartarak korkusuzca yaşıyorsak bunu Çanakkale de, Sakarya da gözünü kırpmadan şehitliğe koşan atalarımıza borçluyuz. Çanakkale Zaferi; Eğer bayrak inecekse ezan susacaksa gelme oğul! diyen anaların zaferidir.

Çanakkale; İmkânın değil imanın zaferidir.

Çanakkale Şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Bu gün bu ülkede yaşayan herkes, özgürlüğünü şehitlerimize borçludur. Toprağın her bir karışı Mehmet Akif Ersoy un "ŞU HEDA FIŞKIRACAK TOPRAĞI SIKNSAN ŞU HEDA” mısrasın da ifade ettiği üzere şehit kanlarıyla sulanmıştır.

Çanakkale müdafası yapılmış ve kazanılmıştır atalarımız üzerine düşeni kat kat fazlası ile yerine getirmişlerdir. Lakin vazife onlar için bitmiş bizim için başlamıştır.

Bizler Çanakkale de kanını seve seve akıtmış şanlı ecdadımızın ne için şehit olduğunu her zaman hatırlamalı ve gelecek nesillere bunu fırsat buldukça anlatmalıyız.

Çocuklarımızın gelişimlerinde havaya, suya, besine, sevgiye, düzenli aile ve sağlıklı bir toplum yaşantısına ihtiyacı olduğu kadar tarihini de öğrenmeye ihtiyacı vardır. Çocuklarımıza Vatan, Millet, Bayrak sevgisini de kazandırma amacını taşıyan Özel Kardelen Kreş ve Gündüz Bakım Evi, her fırsattan faydalanarak onların milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlere bağlılığının gelişmesine yardımcı olur” dedi.