Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde ücretsiz olarak devam eden model uçak kursu, Türk Hava Kurumu tarafından görevlendirilen eğitmen Ertuğrul Yıldırım nezaretinde cumartesi ve Pazar günleri 12.00 ile 17.30 saatleri arasında yeni Gençlik Merkezinde devam ediyor.
Gençlik Merkezi’nde yoğun bir şekilde eğitimlerine devam eden Uzman Hava Öğretmen Pilot Ertuğrul Yıldırımaçıklamasında;‘ Bizler Türk Hava Kurumu olarak benimsediğimiz “Halktan aldığımızı tekrar halka veririz” sloganıyla yola çıkmış olan bir kurumuz. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezinde kursiyerlerimize ücretsiz olarak verdiğimiz ve havacılığın ilk adımı olarak kabul ettiğimiz Model Uçak kursumuza yoğun bir şekilde devam etmekteyiz. 
Ücretsiz olarak verdiğimiz kurslarımız arasında planör, paraşüt, serbest paraşüt, yamaç paraşütü, balon, yelken kanat, radiocontrol’lü ve model uçak gibi ücretsiz kurslarımızda yer almaktadır. Bizler okullarımızda, gençlik merkezlerinde, halk eğitim merkezlerinde vehavacılık kulüplerinde ücretsiz kurs olarak destek vermekteyiz. Karaman Gençlik Merkezi Havacılık Kulübünde toplam 50 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimize malzemelerini ücretsiz olarak karşıladığımız Serbest Uçuş Modeli olan THK-ATA Planör Modelini yaptırmaktayız. Bu kurs sayesinde öğrencilerimizin el becerilerini, düşünme kabiliyetlerini, yardımlaşmanın önemini, dikkatlerini artırmaya yardımcı oluyoruz. Türk Hava Kurumu bu kurslarının yanında ise çok önemli iki görev icra etmektedir. Bunlar havadan yangın söndürme ve hava ambulans hasta– organ nakilleridir. Ücretsiz Model Uçak kurslarımızı Karaman genelindeki tüm okullarımızda, tüm resmi kurumlarımızda ve Sivil Toplum Kuruluşlarında yaygınlaştırmak istiyoruz ve Karaman’da havacı bir nesil yaratmak istiyoruz. Bunun içinde okullarımızın, tüm resmi kurumlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın bizimle irtibata geçmesini istiyoruz’ dedi.
Karaman Gençlik Merkezinde bu kurslardan ücretsiz olarak yararlanan kursiyerler ise;”Karaman Gençlik Merkezi’nin ücretsiz olarak bizlere sunmuş olduğu bu hizmetten dolayı çok memnunuz. Burada alanında uzman eğitmenimiz sayesinde uçak yapmayı öğreniyoruz uçaklarımızı bitirdikten sonra uçurmak için sabırsızlanıyoruz” diye konuştular.
Karaman Gençlik Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen kurslara ilgi ve talebin yoğun bir şekilde arttığını belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Kurslarımız tüm hızıyla sürüyor. Uzman Hava Öğretmen Pilot Ertuğrul Yıldırımnezaretine ücretsiz olarak verilen Model uçak kursuna gençlerden büyük talep var. Her geçen gün model uçak kursumuza rağbet artıyor. Küçük büyük herkes kurslarımıza katılıyor ve kurslar gençleri kötü alışkanlıklardan arındırıyor” diye konuştu.