21 Mayıs Dünya Süt Günü Karaman’da kutlandı. Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Morcalı köyünde bir kutlama programı düzenlendi. Programa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vekili Refik Kiraz, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ile öğretmenler ve öğrencilerimiz katıldı.


21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İl Müdür Vekili İsmail Uluad;
“İnsan beslenmesinde büyük öneme sahip olan süt ve süt ürünleri içeriğinde bulunan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineraller ile özellikle gelişme çağındaki çocuklarımız ve yaşlılarımız olmak üzere herkes için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. 21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlamalarının amacı, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için süt üretim ve tüketimini artırmak, her yaş grubundaki bireye süt içme alışkanlığını kazandırmak, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda kamuoyunu aydınlatmaktır. Bu nedenle ülkemizde de 1991 yılında ‘ Süt Tüketimini Arttırma’ kampanyası başlatılmıştır. O günden bu yana her yıl 21 Mayıs Dünya Süt Günü ülkemizde kutlanmaktadır” dedi.


     Etkinlikte bir konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vekili Refik Kiraz: “İnsan sağlığı açısından beslenmenin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Yeterli ve dengeli beslenen toplumların bireyleri fiziksel ve zihinsel yönden daha sağlıklı, daha üretken, daha yaratıcı, daha yetenekli ve düzenli çalışma gücüne sahiptirler. Süt insan vücudu için gerekli tüm besin ögelerini yeterli ve dengeli bir biçimde içeren mucizevi bir besin maddesidir.
Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca İlköğretim çağındaki tüm öğrencilerimizin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak büyüme ve gelişmelerinin desteklenmesini sağlanması amacıyla ‘Okul Sütü Programı’ uygulamaya konmuştur. Cumhuriyet döneminin en büyük projesi olan ve başarıyla yürütülen bu program sayesinde hem çocuklarımızın beslenmesinde büyük öneme sahip olan süt tüketimi alışkanlık haline getirilmiş, hem de süt arzı değerlendirerek hayvancığımızın desteklenmesi sağlanmıştır. Süt; bebeğin maması, gencin enerjisi, yaşlının sağlığıdır.  Bu nedenle daha sağlıklı bir yaşam için herkesi süt içmeye davet ediyor ve katkı sağlayan tüm özel ve kamu kuruluşlarına teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra Ziraat Mühendisi Feyzal Duru Kandemir tarafından Süt ve Sütün Önemi hakkındaki bilgilendirme sunumunun ardından öğrencilere okul sütü ve çeşitli ikramlar dağıtıldı.