İlimiz okullarından Hatice ve Hakkı Polat Ortaokulu’nun “Enerjisini Doğadan Alan Korkuluk” adlı projesiyle katıldığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliğinde yapılan, “9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması: Bu Benim Eserim Final Sergisi ve Ödül Töreni” Ankara’da gerçekleştirildi. Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla yapılan törende Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve şube müdürleri de hazır bulundu.
Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda Ermenek Hatice ve Hakkı Polat Ortaokulu’nun “Enerjisini Doğadan Alan Korkuluk” adlı projesi, ülke genelinde katılım gösteren 42 binden fazla proje içinde birinci olarak ilk 50 eser arasında yer aldı. Final sergisinde Türkiye genelinden 100 proje eseri sergilendi.
Geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocukları erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirme amacıyla her yıl gerçekleştirilen “Bu Benim Eserim” adlı çalışmanın final sergisi ve ödül törenine, 7. sınıf öğrencileri Haşim Koruk ve Emre Özdemir’in projesi ile katılım sağlandı. “Enerjisini Doğadan Alan Korkuluk” adlı çalışmanın danışmanlığını, öğretmenleri Emine Özlem Karaduman ve Adem Karaduman yaptı. Su ve güneş enerjisi kullanılarak korkuluğun hareket ettirilmesi amaçlan çalışma, daha önce Mersin Bölge sergisinde 87 proje içinde elemelerden geçerek Ankara finaline katılmaya layık görülmüştü.
Törende bir konuşma yapan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, milletin daha bayındır bir geleceğe kavuşması adına yüklendikleri misyonu yerine getirmek amacıyla çocukların ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmeleri ve geleceğe hazırlanmaları için çalışmalarını güçlendirerek devam etmeye gayret gösterdiklerini vurguladı.
Daha sonra projeye başvurarak matematik ve fen bilimleri alanlarında dereceye giren birinci ve ikincilikte yer alan 100 öğrenciye katılım belgeleri ve tabletleri ile danışman öğretmenlere plaketleri verildi.
Tören sonrası ilimize gelen proje ekini makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu çalışmalarından dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.