İl genelindeki eğitim kurumları ve okulların faaliyetlerinin değerlendirildiği İlçe Milli Eğitim Müdürler Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu´nun başkanlığında Ayrancı’da yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim Durgun, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri Abdurrahman Kurt, Zeki Tuman, Hasan Aksu, Abdülkerim Çömçe, Abdulkuddüs Budak ve Ömer Kılıç katıldı. Toplantıda eğitim faaliyetleri, projeler ve merkezi sistem sınav hazırlıkları görüşüldü.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu toplantıda yaptığı konuşmada: "Eğitimin gerçek amacını Karaman’a yerleştirmeye çalışıyoruz. Eğitimde amacımız dürüst, karakterli, mutlu bireyler yetiştirmektir. Ülkemize hatta dünyaya örnek olacak nitelikte öğrenci yetiştirme çabasıyla hareket ediyoruz. Akademik başarı bir neticedir. Asıl amacı gerçekleştirirsek netice kendiliğinden ortaya çıkacaktır." dedi.

 

Toplantıda Ortaöğretime Geçiş Modeli kapsamında Kasım ayı sonunda yapılacak merkezi sistem sınavlarıyla ilgili planlama ve hazırlık çalışmaları görüşüldü. Sınava yönelik konu ve kazanımların işlenme durumu değerlendirildi.
 
Devam eden projelerle ilgili olarak, okulların halka açılmasını amaçlayan “Okullar Hayat Olsun” projesinin yaygınlaştırılarak okullardan halkın daha fazla yararlanması, okul imkanlarının halka sunulması istendi.
 
Yakın zamanda başlayan “Okuma Zamanı” projesinin etkili bir şekilde uygulanması dile getirilerek Karaman genelinde başlatılan kitap okuma seferberliğinin sekteye uğramadan sürekliliğinin sağlanması önemi üzerinde duruldu.
 
İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki heyet, ilçedeki Berendi, Kıraman, Karaağaç Mustafa Usta, Anbar ve Ağızboğaz ilkokullarında inceleme ve ziyaretlerde de bulundu. Okullardaki yöneticilerle görüşen heyet eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Okul ziyaretlerinde öğrenci ve öğretmenlerin istek ve önerileri dinlendi.
 
Toplantı, inceleme ve ziyaretlerin sona ermesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki heyet ilçeden ayrıldı.