Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik Kulübü’nün düzenlediği ‘Yıldızlar Yarışıyor’ isimli müzik yarışmasında, çoğunluğu mühendis adayı öğrenciler yarıştı. Yarışmada ‘Yara Band’ isimli grup birinci oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Müzik Kulübü tarafından düzenlenen ‘Yıldızlar Yarışıyor’ müzik yarışmasında mühendis adayı müzisyenler bu kez sayıların değil, notaların dilini konuştular. Müzik Kulübü öğrencileri tarafından duyurusu yapılan müzik yarışmasına ilk etapta 15 müzik gurubu başvuruda bulundu. Jürinin demo çekimleri üzerinden yaptığı değerlendirmede 8 ekip finalde yarışmaya hak kazandı.

O SES TÜRKİYE FİNALİSTİ JÜRİDE

YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen finalde ‘Aglet,’ ‘Beyler’, ‘Ferşad Gajutti’ ‘Helter Skelter’, ‘ABC’, ‘Yara Band’, ‘Zıpır Band’, ‘Dikaf’ adlı müzik gurupları sahne aldı. Türkiye’nin önemli üniversitelerinde teknik konularda eğitim alan mühendis adayları bu kez müzik alanındaki maharetlerini sergiledi. YTÜ öğrencisi gençlerin ilgi gösterdiği yarışmada, gruplar gece boyunca 2’şer parça üzerinden performanslarını sundular.

Ünlü Radyo Sunucusu Mesut Süre’nin sunuculuğunu yaptığı yarışmada, ekranların beğenilen yarışma programlarından ‘O Ses Türkiye’ de geçtiğimiz sene yarı finale kadar yükselen YTÜ İnşaat Fakültesi öğrencisi Rıza Sarıtaş ve YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Konservatuvar bölümü öğrencisi ve aynı zamanda Müzik Kulübü eğitmenlerinden oluşan 4 kişilik jüri performansları tek tek değerlendirdiler.

BİRİNCİ OLAN GRUBA SİNGLE ALBÜM

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Cansu Başar (YTÜ/İstatistik Bölümü), Gökşen Elpeze - (YTÜ/Gemi İnşaatı Makineleri İşletme Mühendisliği), Buğra Yıldırım - (Kocaeli Üniversitesi /Otomotiv Mühendisliği), Murat Safa Yanardağ’dan (Türk Alman Üniversitesi/Deniz ve Liman İşletmeciliği) oluşan ‘Yara Band’ adlı grup birinci olmaya hak kazandı.

Grup seslendirdiği, Jessie J’nin (Jessica Ellen Cornish) ‘Nobody’s Perfect’ ve Sertap Erener’in ‘Yanarım’ şarkılarıyla izleyiciler ve jürinin büyük beğenisini kazandı. Yapılan değerlendirmede ayrıca, kendi besteleri olan ‘Sigara ve Alkol’ ve ‘Benim Ol’ parçalarını seslendiren ‘Beyler’ isimli grup ikinci, kendi besteleri olan ‘Kalabalık’ ve Teoman’a ait ‘Aşk Kırıntıları’ parçalarını seslendiren ‘Ferşad Gajutti’ adlı grup üçüncü oldu.

Yarışmada 1’inci olan grup Single Albüm ve yılbaşı temalı partide sahne imkanı, 2’nci olan grup yılbaşı temalı partide sahne imkanı, 3. Seçilen grup ise kulüp etkinliklerinde indirim ve anlaşmalı mekan ve müzik marketlerde indirim kazandı.