2 Nisan’dan bugüne kadar ilimiz genelinde tüm ortaöğretim kurumlarının katılımıyla gerçekleştirilen, 6 hafta süren münazara yarışmalarında her hafta farklı bir konu olmak üzere öğrenciler; eğitim, bilimsel gelişmeler, küreselleşme ve sanat konularında fikirlerini, bilgi ve belgeleriyle savundular. Final programında ise İrfan Ataseven Fen Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri yarıştılar.
Programda konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kılıç, münazaraların kaybedeni olmadığı belirterek “Tüm yenilikler, gelişmeler öncelikle fikri buluşlar şeklinde başlar. Bütün bilim insanları buluşlarını, önce zihinlerinde yeşertmişlerdir. Bu nedenle öğrencilerimizin münazaralarda ortaya koyduğu çalışmalar takdire şayandır.” dedi.

Çekişmeli geçen final yarışmasında öğrenciler dayanışma örneği vererek, başarılı bir tartışma örneği sergilediler. Yarışma sonunda jüri üyelerinin yaptığı puanlamanın ardından Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri birinci gelerek bu yılın münazara şampiyonu oldular.

Program sonunda münazaralara katılan tüm öğrenciler tebrik edilerek öğrencilerin konulara hazırlanmasında onlara destek olan okulların idareci ve öğretmenlerine teşekkür edildi.