Düzenlenen törende konuşan Başkan Çalışkan; “Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyum. Şehrimize, ülkemize hoş geldiniz. Karaman tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Birçok düşünüre ve önemli insanlara ev sahipliği yapmıştır. Bu şehir sevgi ve hoşgörü şehridir. Bu şehir masumlara ve mazlumlara kucak açan bir şehirdir. Sizlerle birlikte çok güzel yarınlar yaşamayı diliyoruz. Kent konseyimiz tarafından gerçekleştirilen Türkçe dil kursumuz sizlere faydalı olabilmişse ne mutlu bizlere. Karaman olarak sizler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Filistin’den, Yemen’den, Sudan’dan, Somali’den, Irak’tan, Suriye’den gelmiş bütün muhacir kardeşlerimize kardeşlik etmekten onur duyuyoruz.” dedi.
Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ise konuşmasında; Türkçe dil kursumuzun ilk açıldığı günü hatırlıyorum. Sizlerle iletişim kurmakta oldukça zorlanıyorduk. Fakat şuan birçoğunuz Türkçeyi iyi derecede konuşabiliyor. Verilen kursun sizlere faydalı olduğunu düşünüyorum. Kursa katılımlarınızdan dolayı sizlere eğitim sertifikası vereceğiz. Diliyorum ki hem eğitim alanınızda hem iş alanınızda hem de günlük yaşantınızda bu kursun faydasını hissedersiniz. dedi.  
Konuşmaların ardından katılımcıların sertifikaları Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven tarafından takdim edildi.