Dün Akşam Yunus Emre Konferans Salonunda Anne-Baba Çocuk İlişkisi konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak KMÜ öğretim görevlisi Mustafa Güler katıldı.
Programa Yunus Emre Anaokulu Kreş Evi Başkanı Betül Çolak; '' Son dönemde anne çocuk aile ilişkileri giderek zayıflıyor.
Karşımıza çıkan bu konularla başa çıkabilmek için, veli ve eğitimcilerin kendilerini sürekli geliştirmeleri ve işbirliği yapmaları gerekmektedir .Çocuğun tüm yaşamı boyunca büyük etkisi olan anne-baba çocuk ilişkisinin temelinde anne babaların çocuklarını yetiştirirken benimsedikleri anne babalık rolleri yatmaktadır .Ben sözü fazla uzatmadan Mustafa Güler hocamıza bırakıyorum.''dedi.
Programa Konumacı olarak katılan Mustafa Güler Aile temel gereksinimleri ve aile çocuk ilişkisi üzerine konuştu. 
Güler konuşmasında;'' İlk öğretmenimiz hepimizin annesidir. Annemizden manevi duygular güven duygusunu öğreniriz. Bu konuda annelere büyük bir rol düşüyor. Anneler çoğunlukla çocuklarını olduğu gibi değil nasıl görmek istiyorsa öyle görür. Günümüz çocukları teknolojiye daha meyilli, arkadaş ortamı sadece sosyal ortamda internet üzerinden dünyayla bağlantı kurabiliyor. Anne babalar çoçukları hakkında büyük bir önyargıya sahiptir, kimbilir ne yaptı, kesin o yapmıştır gibi çelişkili soruları kendilerine sorarlar. Anne babalar çocuklarını dinlemek yerine kendileri konuşmayı tercih eder. Aslında çocuklara seni dinleyebilirim ,anlatacaklarını merak ediyorum gibi yaklaşımlarla  çocuğa konuşması yönünden cesaret vermelidir.''dedi 
Üniversite öğrencilerince hazırlanan tiyaro oyunu gösterildi.