Adana’da okuma yazmayı öğrendikten sonra kursa gidip Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen 64 yaşındaki Nazmiye Korkutan, şimdi de bilgisayar kullanmayı öğrendi.

Kısa zamanda okuma yazmayı öğrendikten sonra kursa giderek Kur’an okumayı öğrenen Nazmiye Korkutan, içki içmeyi bıraktırdığı eşini 5 vakit namaza başlattığını ve birlikte umreye gittiklerini söyledi. Şimdi de dizüstü bilgisayar alıp teknolojinin nimetlerinden faydalanmak isteyen Korkutan, "Bana arkadaşlarım ’Bu yaştan sonra okunur mu?’ dedi. ’Sen bu yaştan sonra okumayı ne yapacaksın?’ dediler. Çok laf söyleyen oldu. Ben de ’Okumak kötü bir şey değil ki ben okurum’ dedim. Okumayı yazmayı çok istedim ve bu yaşımdan sonra başardım" dedi.

Kısa bir süre önce bilgisayar kullanmaya da başladığını anlatan Korkutan, bilgisayar kullanma becerisini arkadaşları sayesinde geliştirdiğini söyledi.

’’Bilgisayar bilgi yükü demektir’’ diyen Nazmiye Korkutan, “Boş oturmak insana hiçbir şey kazandırmaz. Bilgi edinmek için yaşın önemi yok. Hangi yaş olursa olsun insanların öğrenmesi lazım. Ben istiyorum ki ülkemizde bilgisayar öğrenmedik hiçbir insan kalmasın. Bilgisayar doğru kullanıldığı zaman insana bir arkadaştır. Kur’an kursundan arta kalan zamanlarımda açılacak bilgisayar kursuna da gitmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Öğrenmenin yaşının olmayacağını söyleyen Korkutan şöyle devam etti:

“Baktım küçük küçük çocuklar bilgisayar kullanıyor, zaten şimdi elektronik bir dünyada yaşıyoruz. Onun için ben de bunu öğrenmeye heves ettim. Kendime yetecek kadar öğrendim. Tabii ki bu yaştan sonra memur olacak veya bir dairede çalışacak halim yok ama kendi isteklerimi yerine getirmek istedim. Akşam bu Google, Yandex’e girebiliyorum, kendi isteklerimi, araştırmalarımı yapabiliyorum. En basitinden Kur’an, vaaz, dua, ilahiler, bir yemek tarifi, bir rüya tabirini Google’dan öğrenebiliyorum. Sosyal paylaşım sitelerinde dolaşabiliyorum. Uzaktaki akrabamla görüntülü konuşabiliyorum. Öğrendiğim bilgileri eşime de öğretiyorum. Aradığım her türlü bilgiye çok rahat bilgisayar sayesinde ulaşabiliyorum. Bilgisayarın başına geçtiğimde zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varmıyorum.”

Eşi Ziya Korkutan ise “Eşimin bu azmi ve gayreti gençlere ve bana örnek olacak niteliktedir” dedi.