Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Zinde İzcilik Topluluğunun davetlisi olarak Karaman’a gelen Hüseyin Yaşar, Yunus Emre Konferans Salonu’nda “İzcilik ve Toplum” konulu bir konferans verdi. 22 Aralık Perşembe günü saat 13.00’te gerçekleştirilen konferansa Türkiye İzcilik Federasyonu Karaman İl Temsilcisi Nilgün Özırmak, Karaman Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Hüseyin Yamaç, KMÜ idari ve akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Hüseyin Yaşar, izciliğin amacını genç insanların eğitimine yardımcı olmak, birey olarak tatmin olmuş, toplum içinde yapıcı rol üstlenen insanların yaşadığı daha iyi bir dünya oluşturmak olarak özetledi.
Hüseyin Yaşar “neden izcilik yapıyoruz” sorusunu şöyle cevapladı: “Gençlerin yaşadıkları toplumların üretken birer üyeleri olmaları; sorumluluk sahibi kişiler olarak fiziksel, ruhsal, sosyal ve duygusal olarak gelişmelerine yardım etmek için onların izci olmalarını istiyoruz.”
Hüseyin Yaşar, Federasyon olarak çeşitli projeler vasıtasıyla topluma ulaştıklarına anlattı. Gençlerin çevre, kültür, spor, sağlık gibi projeler vasıtasıyla hem kendilerine hem de başkalarına karşı görev ve sorumluluk duygusuyla hareket etmelerini amaçladıklarını belirtti.
Hüseyin Yaşar, izciliğin bir gönül uğraşı olduğunu vurguladı ve “41 yıldır izcilik yapıyorum. Bu zaman içerisinde öğrendiğim en önemli şey: sevmek, sevmek, sevmektir” dedi.
Konferansın sonunda Zinde İzcilik Kulübü Başkanı Mahmut Polat, Hüseyin Yaşar’a katkılarından ötürü plaket takdim etti.