Her yıl birçok yerel ve ulusal yarışmada adından söz ettiren Nilüfer Eğitim Kurumları, TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatı’nda Bursa’nın gururu oldu.

Bursa’da 32 yıldır eğitim alanında adını birçok başarıya yazdıran Nilüfer Eğitim Kurumları, bu yıl 22’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları II. aşama sonuçlarının açıklanmasıyla yeniden başarı zirvesine oturdu. Ulusal Bilim Olimpiyatları II. aşama sınavlarına 7 bin öğrenciden 2. aşamaya geçmeye hak kazanan 300 öğrenci katıldı.

22. Ulusal Bilim Olimpiyatları II. aşama organizasyonuna Nilüfer Eğitim Kurumları’ndan 10 öğrenci katılmaya hak kazandı. Toplam 300 öğrenci arasından Nilüfer Eğitim Kurumları Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencilerinden Berk Kaan Aktaş kimya, Ömer Şeker fizik dalında Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

ATO Congresium’da düzenlenen ödül törenine TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak,  milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, "Öğrencilerimizin elde ettiği başarılar her yıl olduğu gibi bu sene de göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Çocuklarımız sistemli ve kararlı bir çalışma düzeniyle yarışmalara hazırlanıyorlar. Bu başarıyı elde ederek bölgemizde ve Türkiye’de adımızı duyuran tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ederim" dedi.