Bursa’da, Nilüfer Eğitim Kurumları, okul öncesi eğitime dikkat çekmek için ‘Önce Okul Öncesi Sempozyum’u düzenledi.

Özel Nilüfer Yıldırım Koleji’nde düzenlenen ‘5. Önce Okul Öncesi Sempozyumu’na Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu ile Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Aydın, Şifa Üniversitesi Öğretim Üyesi Uzman Psikolog Fatih Kalkınç ve Uzman Psikolog Hakan Metan katıldı. Konuşmacılar, okul öncesi eğitiminin incelikleri hakkında bilgi verdi.

Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından geleneksel olarak düzenlenen programa Bursa ili ve ilçelerinde resmi ve özel ilköğretim okulları ana sınıfları ile anaokullarının idareci, öğretmen, pedagog, psikolog ve psikolojik danışmanları katıldı.

Okul öncesi eğitim sürecinde bulunan yönetici, öğretmen, pedagog, psikolog ve psikolojik danışmanların mesleki bakış açılarına katkıda bulunarak ve karşılaştıkları sorunların çözüm aşamaları adına farklı alternatif bakış açıları geliştirildi. Program bu yıl Bursa genelinde 134 farklı kurumdan 720 eğitimcinin iştirakiyle gerçekleştirildi.

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, bu çalışmayı sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüklerini ve okul öncesi eğitim verecek öğretmen ve idarecilere yeni eğitim sistemleri alanında katkı sağlamak maksadıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kıcıroğlu, kurum olarak okul öncesi eğitimi önemsediklerini ve ülkemizde de okul öncesi eğitime verilen önemin arttırılması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Kıcıroğlu, sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için eğitimin küçük yaşta başlaması gerektiğini söyleyerek , “Yapılan araştırmalarda, vasıflı ve sağlıklı nesilleri yetiştirmek için eğitimin küçük yaşta başlaması gerektiği belirtiliyor. Bu sebeple okul öncesi eğitim çocukların gelecekteki başarıları açısından oldukça önemli hale geliyor. Okul öncesi eğitim, kalıcı davranış değişikliklerine zemin hazırlıyor” dedi.

Öğretmenlere hitaben konuşan Kıcıroğlu, eğitimcilerin sürekli kendilerini yenilemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üniversitesi Doç. Dr. Oktay Aydın, ülkemizde geçmişe rağmen 0-6 yaş grubu çocukların eğitiminin öneminin arttığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde geçen senelere rağmen okul öncesi eğitim daha şuurlu bir şekilde veriliyor. 0-6 yaş çocukların eğitimi şu açıdan çok önemli. Ferdin ilerleyen yaşlardaki yaşayışını etkileyen bir dönem. Çünkü insan bilinci 0-6 döneminde tamamlanıyor. Kişinin bu dönemde aldığı eğitim, ilerleyen zamanlarda iş hayatını, hatta evliliğini bile etkiliyor”.

Sempozyumda bir diğer konuşmacı da Şifa Üniversitesi Öğretim Üyesi Uzman Psikolog Fatih Kalkınç, 21. Yüzyıl öğretmen profili üzerinde durdu. Kalkınç, “Artık öğretmenler güler yüzlü olmalı. Öğretmenler güler yüzlü oldukları zaman öğrencilere pozitif enerji veriyor. Pozitif enerji alan öğrenciler de derslerinde ve hayatlarında daha başarılı oluyor’’ dedi.

Sempozyuma katılan Uzman Psikolog Hakan Metan ise, 0-6 yaş çocuklardaki kişisel gelişimin önemini anlattı. Metan, eğitimin en iyi 0-6 yaşında gerçekleştiğini söyleyerek, “Çocukların 0-6 arasında bilinci tamamen boştur, ne verilirse onu kapabilir. Hatta bu dönemde çocuklar 4 yabancı dil öğrenme kapasitesine sahiptir” dedi.