Karaman Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu, öğrencilerinin babalarını Peygamber Efendimizin hayatından sınav yaptı. Prof. Dr. İbrahim Canan’ın ‘Aile Reisi ve Baba Olarak Hazreti Peygamber’ adlı kitabından 50 soruyu cevaplandıran babalar sınav öncesi kahvaltı yaptılar.

Okul Müdürü Tanju Yıldırım, öğrencilerin dışında velilere yönelik olarak da çok değişik etkinliklerin yapıldığını belirterek amaçlarının öğrenci, öğretmen ve veli diyalogunu en sağlıklı şekilde tesis etmek olduğunu dile getirdi. Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin devam ettiği bir süreçte okul olarak babalara yönelik farklı bir programla hem Peygamber Efendimiz ile ilgili bir kitabı okutmayı, hem de bu kitaptan sınava tabi tutarak ödüllendirmeyi planladıklarını söyledi.
Prof. Dr. İbrahim Canan’ın ‘Aile Reisi ve Baba Olarak Hazreti Peygamber’ adlı kitabının her zaman okunması gereken önemli bir kaynak olduğuna dikkatleri çeken Yıldırım, velilerden kendilerine aktarılanlara göre sınav öncesi hazırlığın evde tüm aile fertlerinin katılımı ve desteği ile olmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.
Okul velilerinden Mahir Zeybekler, kendisinin öğretmen olduğunu söyleyerek, sınavın hem kendisini heyecanlandırdığını hem de böyle bir etkinliğin içinde yer almasının kendisini memnun ettiğini dile getirdi. Okudukları kitabın, huzurlu ve sağlıklı bir aile isteyen bir babanın önemli, başucu kitaplarından olması gerektiğini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Okul velilerinden Mehmet Pirgon da iş yoğunluğunun olduğu bir süreçte her şeyi bırakıp böyle bir kitabı okumanın bir baba olarak eksiklerini görmesine vesile olduğunu dile getirerek girdikleri sınavla bilgilerinin pekiştiğini söyledi.
Osman Yaşar Işıklı ve İbrahim Sıyırdıcı’nın birinciliği paylaştığı sınavda Ahmet Emin Öztürk ikinci, Mustafa Gökmen de üçüncü oldu. Okuldaki program dereceye girenlerin takım elbise, kol saati ve Sonsuz Nur adlı kitap setinin hediye edilmesi ile sona erdi.