İzmir’in genç belediye başkanlarından Levent Piriştina, eğitime verdiği önemle yatırımlarına devam ediyor. Başkan Piriştina, öğrencilere sıkıcı gelen konuları karikatürleştirerek bir kitapta buluşturduğu ‘Başkan Amca’ projesini hayata geçirdi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçesindeki ilköğretim öğrencilerine özel hazırlanan eğitici kitapları armağan etmeye başladı. Başkan Amca adlı kitaplarda trafik, sağlık ve hijyen ile Buca’nın belediye hizmetleri ve çevre konusunda eğitici bilgi bulunuyor.

“KONULARI SIKICI OLMAKTAN ÇIKARIP KARİKATÜRLEŞTİRDİK”

Çizgi roman şeklinde hazırlanan eğitici kitapları ilk olarak Buca Recep Ersayın İlkokulu’nda minik öğrencilere dağıtan Başkan Levent Piriştina, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kitap alabilmek için birbiriyle yarışan öğrenciler, Piriştina’ya zor anlar yaşattı.

İzmir’in genç başkanlarından biri olmanın verdiği hassasiyetle eğitime ve çocuklara yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Piriştina, "Başkan Amca adı altında onlara eğitimi verirken biraz daha karikatürleştirelim istedik. Öğretmeye çalıştığımızı örneğin sağlık, hijyen, çevre, çöp, geri dönüşüm, gripten korunma gibi konuları sıkıcı olmaktan nasıl çıkarırız diye düşündük. Ve konuları böyle karikatürlerle eğlenceli hale getirdik. Vermek istediğimiz mesajları biraz daha anlaşılır, biraz daha sempatik bir şekilde evlere soktuk” dedi.

“BU BİR İLKTİR, BU BAŞLANGIÇTIR”

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden manevi destek aldıklarını kaydeden Piriştina, şunları söyledi: “49 bin eve, 49 bin çocuğumuzun eğitimine giriyoruz. Çok olumlu tepki alıyoruz. Önümüzdeki haftalarda eğitim sürpriziyle yine bir araya geleceğiz. Amacımız ebeveynlerimizin üstünden eğitim yükünü bir nebze olsun alabilmek, rahat nefes aldırmak. Bugün bu projeyi böyle bir ilgiyle karşıladıkları için ebeveynlere ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu kendi alanımızda bir ilktir, bu bir başlangıçtır. Eğitime yatırım yapmaya yılmadan yorulmadan devam edeceğiz.”