Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte hayatımıza giren kısıtlamalar nedeniyle bir süre sosyal aktivitelerden geride kalan çocuklar için “Eğlenceli Çocuk Atletizmi Oyunları” organizasyonu düzenlendi.

Karaman Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulunda hem baharın gelişini kutlamak hem de öğrencilerin çeşitli etkinliklerle pandemi stresini üzerlerinden atmak amacıyla Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen organizasyonda birbirinden farklı spor aktiviteleri yapıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu Müdürü Özcan Üstün: “Okul aile birliğimiz, öğretmen arkadaşlarımız günlerdir bu programı güzel bir şekilde hazırlamak için emek harcadılar. Okul aile birliği yönetim kurulumuza, öğretmen arkadaşlarımızla, velilerimize ve siz öğrencilere maddi manevi katkıda bulunan Karaman Futbol Kulübüne sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Baysal yaptığı konuşmada ise; “Umarım ki çocuklarımız güzel bir gün yaşayıp geçmiş iki yılın acısını çıkaracaklarına inanıyorum. Çocuklarımız bu güzel günde inşallah mutlu olurlar. Çocuklarımızın mutlu olması bizleri de mutlu ediyor çünkü çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahne alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin performansı çocuklar ve öğretmenler tarafından büyük beğeni topladı. Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli Atletizm Antrenörü Melikşah Katman tarafından hazırlanan parkurda öğrenciler kıyasıya mücadele etti.

Spor aktivitelerinde dereceye giren öğrencilerin madalyaları ise düzenlenen ödül töreninde takdim edildi.

Programda ayrıca Duru Bulgur tarafından bulgur pilavı, Anı Bisküvi tarafından kek, Karaman Futbol Kulübü tarafından 100 adet tişört ve Kral Lokma tarafından lokma tatlısı ikramında bulunuldu.

Programa, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Baysal, Karaman FK Yöneticisi Muhammet Aksoy, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.