Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Anadolu Lisesi’nde Öğretmenler günü nedeniyle öğrenciler bir günlüğüne okulu yönetti, sınıflarda ders anlattı.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Darıca Anadolu Lisesi’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda görmeye alışkın olduğumuz manzaralar bu kez Öğretmenler Günü’nde yaşandı. Okul yönetimi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, öğrencilerin, öğretmenlik mesleğini yaşayarak anlaması için yarım gün boyunca okulu öğrencilere teslim etti. Okul Müdürü, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin yerine geçen öğrenciler ilk önce okul önünde tören yaptı, ardından da okul müdürü koltuğuna oturan öğrenci Ceren Yılmaz öğretmenler ile toplantı yaptı.

Okul Müdürü Yakup Çelik, törende yaptığı konuşmada, “Bu mesleğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu en azından siz öğrencilerimizin bir gün olsun hissetmenizi istiyoruz. Hayatınız boyunca 24 Kasım Öğretmenler Günü olduğunda bunun önemini anlamışsanız ne mutlu bize. Sizlerin öğretmenlik mesleğini görerek ve yaşayarak anlatılması için yapmış olduğumuz bu çalışmada görev alan öğrencilerimi kutluyorum” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okulun müdürü olan 11-D sınıfı öğrencisi Ceren Yılmaz, öğretmenlerle yaptığı toplantıda, “Disiplin önemli. 9 sınıflar ilkokuldan geldikleri için ortama ayak uyduramadılar. Onlara ilgi gösterin” şeklinde konuşma yaptı.

Ders saatinde tek tek sınıfları gezerek denetleme yapan okul müdürü 11. sınıf öğrencisi Ceren Yılmaz, öğrencilere de uyarılarda bulundu. Öğretmenlik mesleğinin çok zor bir meslek olduğunu söyleyen lise öğrencisi Ceren Yılmaz, “Bugün öğretmenlerimizin yerine geçtik. Ben müdür oldum. Dışarıdan kolay görünebiliyor ama burada olmak çok farklı. 300-400 öğrenciyle ilgilenmek çok zor. Ama öğretmenler bunu sabırla yapıyor. Bugün öğretmenlerin önemini, değerini anladık. Gün daha yeni başlıyor ama şimdiden zorlandık. Öğretmenlerin işi zor, çok sabır gösteriyorlar” dedi.

Öğrenci olarak, öğretmenleri anlamaları gerektiğini söyleyen 11-D sınıfı öğrencisi Ceren Yılmaz, “Gelecekte, bugün bulunduğum görevde olmak isterim. Saygıyla yaklaşıyorlar. Bende öğretmen olabileceğimi düşünüyorum ama zaman ne gösterir bilmiyorum” ifadelerini kullandı.