Bursa il öğrenci meclisi seçimleri yarın (salı) yapılıyor. Yenişehir Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi okul başkanı Selçuk Efe, il öğrenci meclisi başkanlığına adaylığını açıkladı.

Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi okul başkanı olduktan sonra Yenişehir’de yapılan ilçe öğrenci başkanlığı seçimlerini de kullanılan 22 oyun 14’ünü alarak kazanan Selçuk Efe, Bursa il öğrenci meclisi seçimlerinde de iddialı olduğunu belirtti. Efe, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından demokrasinin güçlendirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması maksadıyla yapılan seçimlerde il öğrenci başkanlığına aday oldu. Bursa’ın 17 ilçesinden 51 öğrencinin oy kullanacağı il öğrenci meclisi seçimi yarın Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde saat 13.30’da yapılacak.

Efe, “Maksadımız öğrencilerin meselelerine çözüm bulmak. Seçimi kazandığım takdirde en yakın zamanda bir organizasyon tertip edip milletvekilleri, Bursa protokolü, ilçe öğrenci temsilcileri ve yardımcılarını yemekli bir toplantıda buluşturarak öğrencilerin meselelerine çözüm arayacağız” şeklinde konuştu.

İl öğrenci başkanlığı seçimlerini kazandığı takdirde Türkiye öğrenci başkanlığına da aday olacağını belirten Efe, Bursa’dan başlayarak Ankara, Konya, Gümüşhane, Erzurum, Trabzon ve Artvin’i kapsayan bir gezi turu planladığını ifade etti. Efe, “Daha önce yapmış olduğum icraatlarla sözlerimin arkasında durduğumu ispatladım. Yenişehir Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi okul başkanlığına aday olduğumda, seçilmem halinde vaat ettiğim ücretsiz Uludağ gezisini Yenişehirli 450 öğrenci arkadaşımızla gerçekleştirdik. İnşallah öğrenci meclisindeki arkadaşlarımın desteğiyle seçimi kazanarak Bursa ve 17 güzide ilçemizdeki öğrenci arkadaşlarımın sesi olacağım” şeklinde konuştu.

Gençlerin uyuşturucu batağı yerine spor ve kültürel faaliyetlere yönlendirilmesi için çalmışacağını kaydeden Efe, “Ahlak ve maneviyata önem veren bir gençlik yetişmesi için yapacağımız çalışmalara devam ederken, bir yandan da bu gençlerimizi spor ve kültürel faaliyetlerle kazanma ve onlara gerçek kimliklerini kazandırma gayreti içinde olacağız. Ben bunu başaracağıma yürekten inanıyorum, çünkü biliyorum ki iman varsa imkân da vardır" diye konuştu.