Okuldan yapılan açıklamada;''Öğrencilerimizin bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini artırmak, şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek ve kahramanca bir mücadelenin verildiği Çanakkale muharebelerinin yaşandığı yerleri görmeleri amacıyla, Karaman Anadolu İmam-Hatip Lisesi Gezi ve İnceleme kulübü tarafından düzenlenen Çanakkale ve Bursa  gezisi 28-29-30 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 107 öğrenci, 8 öğretmen, 12 veli  olmak üzere toplam 127 kişinin  katıldığı gezi kapsamında ilk olarak Çanakkale'ye ve buradan da feribotla Gelibolu yarımadasına geçilerek, alan rehberleri eşliğinde tarihimizin destanlarından birinin yazıldığı, Çanakkale kara ve deniz savaşlarının yapıldığı savaş alanları, şehitlikler ve abide anıtı gezildi. Eceabat Belediye Başkanı ziyaret edilerek, bölge hakkında kendilerinden bilgi edinildi. 
Atalarımızın verdiği kahramanca ve fedakârlık örneği mücadelenin, birlik ve beraberlik ruhu ile dayanışmanın, vatan sevgisinin, ifadelere sığmayan örneklerinin  yerinde görülerek zihinlerde pekiştirilmesi;  öğrencilerimizin vatanımız uğruna gelecekte üstleneceği zor ve önemli vazifeler için kendilerini ruhen, bedenen, zihnen yetiştirmeleri ve hazırlamaları adına oldukça faydalı olduğu düşünülmektedir. 
Burada bir metrekareye 6000 merminin düştüğü Çanakkale’nin, atalarını unutmayan ve onlar için  Fatihalar, Yasinler okuyacak  vatan evlatlarını beklediğini de ifade etmek isteriz. 
Gelibolu ziyaretleri ardından Çanakkale ilinin önemli mekanları gezildi ve akşam burada kalındı. Çanakkale ziyaretleri ardından  Bursa yolunda kısa bir ara verilerek Manyas kuş cenneti gezildi. 
Bursa’ ya ulaşıldığında ilk olarak Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ziyareti yapılarak burada öğle yemeği yenilmiş, okulumuzdan mezun olup eğitimlerini bu fakültede sürdüren öğrencilerimizle sohbet edilmiş, ardından da  Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Enver UYSAL tarafından fakülte tanıtımı hakkında öğrencilerimize kısa bir brifing verilmiştir. 
Fakültedeki incelemelerimizin ardından , Bursa'nın tarihi mekânları rehberler eşliğinde gezildi. İnegöl’de akşam yemeğinin ardından dönüş yolculuğu başlamış ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadan ilimize ulaşıldı. 
Gezide emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci, veli ile  kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı arz ediyoruz.''dendi.