Anadolu Gençlik Derneği’nin Türkiye genelinde düzenlediği "Siyer-i Nebi" yarışması Bursa’nın İnegöl ilçesinde de yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya 585 lise öğrencisi katılırken, öğrenciler İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Alanyurt İMKB İmam Hatip Lisesindeki salonlarda bir saat boyunca 80 soruya cevap vermek için yarıştı. İmtihan öncesi açıklama yapan AGD İnegöl Şube Başkanı Mustafa Özkan, “Anadolu Gençlik Derneği olarak Siyer-i Nebi yarışması düzenleyip, lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in hayatı hakkında daha teferruatlı bilgi edinmelerini sağlamak istiyoruz. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın Siyer- i Nebi yarışmasıyla mesajımızı en doğru ve etkili şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler, filmler ve benzeri konular gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunu için Siyer-i Nebi yarışması tertipleyip, gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin razı olacağı, şefaat edeceği bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Türkiye genelinde yapılan yarışmaya 30 bin öğrencinin katıldığını aktaran Özkan, “AGD İnegöl Şubesi olarak biz de İnegöl’de İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Alanyurt İMKB İmam Hatip Lisesi olmak üzere iki merkezde imtihan yapacağız. İnegöl’de yarışmaya 585 öğrenci katıldı. Bu ilgi geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. Ödüllendirmeleri ise Bursa’da Mekke’nin fethi gecesinde yapacağız. Bursa birincisine umre, ikincisine bilgisayar, üçüncüye ise cep telefonu vereceğiz. Bu yarışmadan sonra birinciler arasında Türkiye genelinde bir yarışma daha yapılacak” fadelerini kullandı.