Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, emniyet kemeri takmanın önemini anlatmak için Gazi Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi. Manolya meydanındaki etkinliğin ardından merkez kavşağında uygulama yapıldı. Emniyet kemeri takmayan araçlar bir defaya mahsus uyarıldı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, emniyet kemeri takmanın önemini anlatmak için bir etkinlik düzenledi. Manolya meydanında yapılan etkinliğin başında bizzat görev alan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, emniyet kemeri takmayan vatandaşlara uyarıda bulunarak, şöyle konuştu: “Emniyet kemeri farkındalığını artırmak için Gazi İlköğretim Okulundan öğrenciler bize destek vermeye geldi. Bizim en çok arzumuz ilköğretim okulları. Gençlerimiz bu şekilde emniyet kemerine duyarlılığı olduğu sürece başta Manisa olmak üzere Türkiye’nin geleceğinin trafik açısından daha güzel olacağını düşünüyorum." Emniyet kemerinin hayat kurtardığını anlatan Ceren, şunları söyledi: "Afyonkarahisar’dan getirdiğimiz simülasyon aracı ile 10 km. hızda takla atıldığı zaman ne hale gelindiğini herkes görüyor. Emniyet kemeri takılı olduğu zaman hiçbir şey olmuyor. Aşırı sürat daha da ölüm getiriyor. Çok hasar ve sakatlıklar ortaya çıkarak vatandaşlar engelli oluyor. Lütfen hız yapmayalım, emniyet kemeri takalım, kurallara uyalım. Yine simülasyon aracının aynısını biz kendimiz yapacağız. Tüm ilçelerde okullarda öğrencilerimize ve vatandaşlara uygulamalı göstereceğiz. Yaptığımız her uygulama yazdığımız her ceza vatandaşlarımızın güvenliği ve sağlığı için. Tüm vatandaşlarımız bunu ciddiye alsın. Bir çok vatandaşımızı engelli olmaktan kurtardık. Belki de vatandaşlar bunun farkında değil. Biz trafik kurallarına önce eğitimle sonra uygulamalı olarak acımadan başlayacağız. Kimse kusura bakmasın.”

Konuşmanın ardından öğrenciler merkez kavşağına inerek ellerindeki ’Emniyet kemerini tak’ dövizleri ile sürücüleri uyardı. Trafik polisleri, eşliğinde uygulama yapan öğrenciler emniyet kemeri takılı olmayan sürücülerini bir defaya mahsus olmak üzere uyardı.