Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları, İl Merkezinde ve İlçelerde 28-29 Kasım tarihlerinde yapıldı. İlk gün Türkçe, matematik ve din kültürü ahlak bilgisi derslerinden sınava giren öğrenciler ikinci gün fen bilgisi, İngilizce, İnkılap tarihi derslerinden sınava girdiler.
Karaman’da 53 okulda 4304 öğrencinin katıldığı sınavda çok sayıda yönetici, öğretmen ve personel görev aldı.  Önceki yıllarda yapılan sınavlardan farklı olarak her öğrenci kendi okulunda, dersler arasında teneffüs yaparak sınavlara katıldı. Bu uygulamayla öğrencilerin sınavlarda stressiz, daha rahat oldukları gözlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun yaptığı açıklamalarda : “Mazereti olan çok az sayıda öğrencimiz dışında bütün öğrencilerimiz sınava katıldı. Öğrencilerimizin stressiz, rahat bir sınava girmeleri için kendi okulunda, teneffüsünü yaparak girdikleri bu sınavda amaç öğrenciyi bilmedikleriyle elemek değil, bildikleriyle değerlendirmektir. Bu yeni sistemle öğrencilerimizin telafisi mümkün olmayan sınavların verdiği baskıdan kurtulduklarını gördük.  Öğrencilerimizin dün ve bu gün girdikleri bu sınavlar başarı yolunda attıkları bir adım olacaktır.” dedi.

İl merkezi ve ilçelerde sorunsuz, huzur içinde bir sınav gerçekleştirildiğini bildiren İl Müdürü Sultanoğlu: “Kapsamlı bir sınav gerçekleştirdik. Çok önceden hazırlıklarımızı ve planlamalarımızı yaptık. Hiç bir öğrencimiz mağdur olmadı. Çok az sayıda öğrencimiz mazereti nedeniyle sınava katılamadı. Onların bu durumu telafi edilecek. Huzur içinde sorunsuz bir sınav gerçekleştirdik. Her türlü imkanın seferber edilmesinde bize destek veren Valimiz Sayın Murat Koca’ya, sınavlarda her türlü güvenlik tedbirini alan Jandarma Komutanlığımıza ve Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.  Sınavlarda yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve personelimiz sabahın erken saatlerinden itibaren göreve başladılar. Sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlayan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine, okul müdürlerimize, müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve tüm personelimize teşekkür ediyorum.”  dedi.