İlk Bilim Fuarı Lütfi Elvan TOBB Fen Lisesi tarafından gerçekleştirildi. Fuarın açılışına Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Fuarın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, öğrenciler tarafından hazırlanan her projenin önemli ve kıymetli olduğu belirterek bu fuarların amacının öğrencilerde merak duygusunu uyandırmak olduğunu kaydetti. Sultanoğlu, “Bu projeleri yaparken kafanızda oluşabilecek her soru işareti veya bir merak duygusunun bu ülkeye, insanlığa ve medeniyete çok ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum. Burada yapmış olduğunuz her proje ülkemize katma değer olarak geri dönecektir. Bu sebeple bu fuarlarda emeği geçen başta yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalarından ardından İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Koordinatör öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin hazırlamış olduğu 68 projeyi tek tek ziyaret eden protokol üyeleri çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

İkinci Bilim Fuarı ise Yunus Emre Ortaokulunda tarafından açıldı. Yunus Emre Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen fuara İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler bin bir emekle hazırladıkları projelerini sergileyerek tanıttı. Katılımcılar tek tek proje stantlarını gezerek öğrencilerin hazırlamış olduğu projelerle ilgili bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu son olarak Kemal Reis Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan TÜBİTAK4006 Bilim Fuarına katıldı.  Fuarlarda tarihten coğrafyaya eski Türkçe´den kimyaya kadar hemen hemen her branştan projeler ve çalışmalar yer almakta.