Konu hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Ramazan Arslan proje kapsamında konsorsiyum üyesi 16 okuldan 32 öğretmen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 2 İngilizce öğretmeni ve 1 şube müdürünün katılımı ile 2 farklı zamanda Portekiz ve Çekya’da 2 grup halinde 9 günlük eğitim programı gerçekleştirileceklerini ifade etti.

“PROJENİN AMACI OKUL YÖNETİCİLERİNİN VE ÖĞRETMENLERİNİN KURUMLARIN DENEYİMLERİNDEN, UYGULAMALARINDAN KAZANIMLAR SAĞLAMASI”

Ramazan Arslan, “Proje kapsamında haziran ayı içerisinde de 18 kişinin katılımı ile Çek Cumhuriyeti programı düzenlenecektir. Proje katılımcılarının tamamı okul idarelerince belirlenmiştir. Bu hareketliliğin temel amacı okul yönetici ve öğretmenlerinin proje konusu kapsamındaki kurumların deneyimlerinden, uygulamalarından kazanımlar sağlamaları, eğitim almaları ve mevcut sorunlar için gerekli becerileri geliştirmelerini sağlamaktır” dedi.

“PROJE ÇALIŞMASI ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ-VELİ BAĞLAMINDA OLUMLU BİR MOTİVASYON SAĞLAYACAK”

Özellikle konsorsiyum üyesi okullarımız hareketlilik faaliyetlerinde Avrupalı meslektaşlarıyla yüz yüze görüşme imkanı bularak gelecek yıllarda ortaklıklar kurma, eTwinning ve Erasmus KA2 projeleri gerçekleştirme noktasında da kendilerine stratejik bir hedef belirlenmiştir, diyen Arslan, “Ayrıca gerçekleştirilecek bu proje okullarımız için öğrenci ve velilerin gözünde sadece akademik başarı değil öğrencilerini sosyal ve davranışsal açıdan destekleyen kurumlar olarak da olumlu bir katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla proje çalışması öğretmen-öğrenci-veli bağlamında da olumlu bir motivasyon sağlayacak, akademik anlamda başarının yanı sıra öğrencilerin temel ve çapraz becerilerini birlikte destekleyerek onların sosyal ve davranışsal boyutta gelişimini sağlayan okullar modelini de somut olarak ortaya koyacaklardır. Yumuşak becerilere yönelik olarak yurt dışı ve yurt içinde alınan eğitimler sonucunda proje özelinde öğretmenlerimizin iletişim becerileri, takım çalışmasına yatkınlık, liderlik becerisi kazanması, beklenmeyen durumlarla mücadele edebilme ve empati gibi konularda kazanımlar elde edilmesinde projemizin hedefleri arasındadır” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA PROJELERİYLE YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZ FARKLI ÜLKELERDEKİ UYGULANAN EĞİTİM MODELLERİNİ KIYASLAMA ŞANSINI YAKALIYOR”

Projelerin kültürel etkileşim konusunda önemli katkılar sağladığını belirterek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, “Projelerin amacı eğitim konusunda farklı bir bakış açısını yakalamak ve tecrübe paylaşımında bulunmaktır. Avrupa projeleriyle yönetici ve öğretmenlerimiz farklı ülkelerdeki uygulanan eğitim modellerini kıyaslama şansını yakalıyor.  Projeler emek ve zaman istiyor. Bir bakıma eğitim gezileri yönetici ve öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığını aldığı dönemler oluyor. Temennimiz bu tür projelerin artmasıyla öğretmenlerimizin teşvik edilmesidir. Yapacağınız eğitim ziyaretlerinin size ve öğrencilerimize artı değerler ile katkılar sağlaması dileğiyle yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.