Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Resim Öğretmeni Ebru Şenlik’in koordinatörlüğünde Gazi İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencileri minik öğrencileri sanatı sevdirmeyi amaçlıyor.

Ortam odaklı sanat dersi kapsamında “Sanat Bir Terapidir” sloganıyla yola çıkan üniversite öğrencileri bir araya geldikleri 2/E sınıfının minik öğrencileriyle birlikte çeşitli etkinliklerle duvarları ve tuvalleri rengârenk hale getiriyor. Okullarda sanatsal duyarlılığı arttırmak, öğrencilerin kültür ve sanat noktasında farkındalıklarını arttırarak ilerideki yaşantılarında daha bilinçli bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan etkinlikte 13 üniversite öğrencisi, 13 ilkokul öğrencisine bildiklerini aktarıyor, sanata olan yeteneklerini ortaya çıkartıyor.

“FAKÜLTEMİZ EĞİTİM-ÖĞRETİME KATKI SAĞLIYOR”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertekin, fakülte olarak üniversite öğrencilerinin öğrenimine, kentin kültürel ve sanatsal faaliyetlerine katkı sağladıklarını söyledi.

Okullarda sanatsal duyarlılığı arttırabilmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Ertekin: “Genç mimarlara, öğrencilerimize ve çocuklarımıza şimdiden kültür ve sanat noktasında farkındalıklarını arttırarak ilerideki yaşantılarında daha sosyal ve bilinçli bireyler olarak yetiştirilmesi için bulundukları başta mekânsal düzenlemeye gidiyoruz. Burada öğrencilerimiz bizzat kendileri çizdikleri resimleri hem duvar resmi olarak aktarıyorlar. Ayrıca bu tuvallere kendi düşüncelerinde tasarladıkları, hayal ettikleri imgeleri de tuvallere aktararak hayata bakışlarını canlı bir şekilde bizlerde görebiliyoruz. Ayrıca da okullarımızı da renklendirelim diye böyle bir proje başlattık. Bu projemizi şuanda Gazi İlkokulu’muzda başlattık, bunu uygun görülürse başta şehrimizin merkezinde olmak üzere diğer okullarımızda da yaparak hem üniversitemiz hem de milli eğitim işbirliği içerisinde aynı zamanda üniversitemizin bu şehrin kültür ve sanatına katkısı olsun diye projemizi başlatmış bulunmaktayız” dedi.

“AMACIMIZ İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ GELECEĞİN SANATÇILARIYLA BULUŞTURMAK”

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin Sanat Tasarım Topluluğuyla beraber bu etkinliği yaptıklarını söyleyen KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Hakan Yılmaz ise: “Fakültemizin üçüncü sınıf öğrencileri, ortam odaklı sanat dersinin bir uygulaması olarak Sanat Tasarım Topluluğuyla beraber bir etkinlik yapıyor. Burada amaç çocukları geleceğin sanatçılarıyla birlikte bir ortam kurmak, minik öğrencilere göre daha uzman abileriyle ablalarıyla çalışma ortamı sağlamak. Aynı zamanda da çalışma ortamlarına birlikte duvar resimleri yaparak hem bir anı olarak hem de sanat olarak çocuklara aşılmaya çalışıyoruz. Bunun güzel tarafı birebir uygulama olması, ellerine boya alması çocukları ve neredeyse abilerinin ablalarının kullandığı malzemeleri tuval üzerinde kullanarak resim defterinden çıkıp tuvale doğru küçük bir yolculuk yapmaları. Anılarında güzel hatıralar kalacak çocukların hafızalarında, ileriki yıllarda mesleklerini tanımasına katkıda bulunacak. Bildiğimiz üzere her çocuk öğretim döneminde ağırlıklı olarak beden eğitimi ve resim görsel olarak biz bunları ileriki yıllara taşımayı düşünüyoruz. Bu projeyi başka okullarda da yapacağız sanatın bir parçası olarak öğrencilere resimle ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Görsel sanatlar öğretmeni Ebru Şenlik ise bu projede çocukların salgın sürecinde sanattan uzak kaldıklarını gözlemlediğini ve bu projenin sevgi huzur getireceğini söyledi. Şenlik: “Sanat bir köprüsüdür bu köprüde bize kurulmasında destek olan Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertekin’e Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Hakan Yılmaz’a ve destekte bulunan herkese teşekkür ederim. Ben renklerle her yere her kalbe ulaşabiliriz” dedi.

Minik öğrencileri ise bu projeye ilk defa katıldıkları için heyecanlı olduklarını, etkinliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.