Fatih projesi kapsamında 9.sınıf öğrencilerine tablet dağıtımı ilimizde yapıldı Toki Anadolu Lisesi ve Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencilerine tabletleri İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy tarafından verildi.

 Fatih Projesi kapsamında düzenlenen tablet dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Bakanlık Temsilcisi Turgay Kocadaş, Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim Durgun, Müdür yardımcısı Selmani Karaçam ve okul idarecileri katıldı.

 Fatih projesi pilot uygulaması Ankara, Balıkesir, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, Uşak ve Yozgat’ta başladı. Fatih projesi ile birlikte 51 okulda eğitim gören 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar dağıtıldı. 9 bin 435 öğrenciye ve 2 bin 259 öğretmen ile 169 eğiticiye toplam 12 bin tablet bilgisayar pilot uygulama kapsamında öğrencilere verildi. İlimizde ise toplam 262 lise öğrencisine bilgisayar tablet verildi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy konuyla İlgili yaptığı açıklamasında ; “  Fatih Projesi kapsamında ilimizde dağılımı yapılan tablet bilgisayarlar pilot lise kapsamında Toki Anadolu Lisesi ve Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencilerine verildi. Öğrencilerimize dağıttığımız tablet pc özellikleri eğitim gereksinimlerini fazlasıyla karşılayacak düzeydedir. Sınıflarda akıllı tahtalarla tablet bilgisayarlar etkileşimli olacağından dolayı dersin işlenişi de etkileşimli olacak ve ayrıca tablet bilgisayarın içinde özel olarak geliştirilen z-kitap ile öğrencilerimiz, tüm dersleri tablet bilgisayara yüklenen programla takip edebilecek, kırtasiye ve defter yükünden, tüm derslerin kitaplarından ve yardımcı kitaplarının ağırlığından da kurtaracaktır. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’in de belirttiği gibi pilot uygulamanın başlaması ile birlikte 4 yıl içinde tüm öğrencilere yaklaşık 1,5 milyon bilgisayar dağıtılacak. 9.sınıf öğrencilerimize dağıtılan bu tabletlerin eğitim-öğretime şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyor, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum “ dedi