İl Milli Eğitimi Müdürü Asım Sultanoğlu, öğretmen okullarının kuruluşunun 166. yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında İl Müdürü Sultanoğlu şu ifadelere yer verdi:

Bilgi, eğitim yoluyla gelecek nesillere aktarılmaktadır. Sistemli bir şekilde bilgi aktarımını sağlayan kurumlar da okullardır. Hepimizin hayatında özel bir anlam taşıyan öğretmenlerimizin yetişmesinde öğretmen okulları yani Anadolu Öğretmen Liseleri, geçmişten günümüze büyük öneme sahiptir.

Kutsal bir mesleğin ilk adımlarının atıldığı bu okulların kuruluş amacı; ferdin ve toplumun eğitimini sağlamak, kültürel mirasa köprü olacak öğretmen adaylarını yetiştirmektir. Burada okuyan öğrenciler, özellikle öğretmenlik mesleği ile ilgili temel bilgileri edinirler. Bir insanın topluma ve kendisine faydalı bir birey olarak yetişmesinde birçok öğretmenin emeği vardır. İnsanın ‘insan’ olmasında, öğretmenlik kadar doğrudan etkili olan başka bir meslek yoktur. Öğretmenlik; sabır, fedakarlık ve en önemlisi sevgi mesleğidir.

Ne kadar okul açarsak açalım onun içeriğini öğretmenin aklı, fikri, duygusu, azmi, bilgisi ve kararlılığıyla dolduramazsak büyük bir kayba imza atmış oluruz. Ne yaparsak yapalım işin sırrı yine öğretmen de gizlidir. Bugün kalkınabiliyorsak, gelişebiliyorsak, öğretmenin elinde yoğrulan idealist insanların sayesindedir.

Öğretmen okulları, köklü geçmişi ve kaliteli eğitimleri ile yükseköğretimin her alanına rahatlıkla öğrenci yerleştirebilmektedirler. Bu anlamda, tüm okullarımızın başarılarının artarak devam etmesini diler, sorumluluğunun bilinciyle görev yapan tüm öğretmenlerimizi, okul müdürlerini ve geleceğin öğretmenleri olacak öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.