Sarıveliler Eğitim Bir Sen üyeleriyle bir araya geldi. Sarıveliler Aydın Çavuş tesislerinde yapılan toplantıya katılım oldukça yüksekti. Sendika üyeleriyle hasbihal şeklinde yapılan toplantıda, ilçe temsilcisi Mustafa ESEN “ Kadim medeniyetimize bağlı kalarak yeni bir dünyayı inşa etmek öncelikli hedefimizdir. Sendikamız kurulduğu günden beri öğretmenlerin özlük haklarını korunması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi gibi konularda ciddi adımlar atmış bunun yanı sıra dünya mazlumlarının da sesi olmayı ihmal etmemiştir. Mazlum insanların, mazlum coğrafyaların sesi olmak gibi önemli görevler üstlenerek bir dik duruş örneği sergiliyoruz. Bir ayette rabbimiz bize iyiliği emretmeyi kötülükten sakındırmayı emrediyor, bizim de parolamız iyiliği önermek kötülüğü önlemektir. Bundan dolayıdır ki Kudüs’te de  Bosna’da da  biz varız ve olacağız” dedi. Bunların yanı sıra sendikalarının kat sayı zulmünü ve başörtüsü sorununu çözdüğünü, imam hatip liselerinin önünün açılmasında ve ülke tarihinde memurun aldığı en yüksek üçüncü zam oranına ulaşmada Eğitim Bir Senin aktif roller üstlendiğini ifade etti. 
 
     Sendika üyelerinin istek ve memnuniyetlerini belirttikleri toplantıda söz alan ilçe sekreteri Süleyman Mücahit İYİYOLBULAN  “ Sendikamız kurucusu Mehmet Akif İnan yeni bir dünya parolasıyla yola çıkmıştı. Yeni bir dünya elbette gençlerin omuzlarında yükselecektir, bundan dolayıdır ki sendikamız öğretmenlerimize ve eğitim öğretimim kurumlarına büyük sorumluluklar düştüğünün bilincindedir. Yeni bir dünyayı ifade ederken bugün Mısırda ya da Suriye de yapılanlardan bana ne deme hakkımız yoktur. Bize göre Mısır Türkiye’nin iç işleri bakanlığının ilgilenmesi gereken bir konudur. Kahire bizim 83. vilayetimizdir, Şam, Bağdat, Mekke, Kosova ve diğer mazlum coğrafyalarda bizim vilayetimizdir. İsrail tankları altında can veren Rachel Corrie’nin Hristiyan olmasına ya da Amerikalı olmasına bakmadık onun hakkını savunmak için meydanları yine biz doldurduk” dedi.

    Teşkilatlanma sekreteri Cihat PINARCI da “Sarıveliler zor şartları olan küçük bir yer, hemen hepimiz gözlerimizi öğretmenliğe ilk burada açtık ve bazı şeyleri burada tecrübe edindik. Sendikamız yeni gelen öğretmen arkadaşlara bir yön veriyor, onların eli ayağı oluyor. Sıcak bir muhabbet ortamı gelişiyor ve sendikamız temeli dostluğa dayanan büyük bir aile olma yolunda ilerliyor. Sarıveliler’de sendikacılığı kurumsal hale getirdik artık belirli şahısların üzerinde ilerlemiyor, bizler gitsek bile bayrağı daha yukarıya taşıyacak arkadaşlarımız var,  bu da Sarıveliler de Eğitim Bir Sen olarak bir hoş seda bırakmaktır bizim için. Arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ederken şunu da belirtmek istiyorum ki okullarımızda sendikamız hakkında iftira kampanyaları, yalan yanlış sözler de konuşuluyor, arkadaşlarımız şunu unutmasınlar ki pasif iyi aktif kötünün teşvikcisidir. Bu sebeple sendikamızla ilgili bir karalama kampanyası yürütüldüğünde gerekli açıklamaları yapmalarını ve bu konularda bizleri de bilgilendirmelerini hassaten rica ediyorum. Çünkü camiamız öğretmenleri zor durumda bırakacak hiçbir adım atmamıştır hesabını veremeyeceği işler yapmamıştır” dedi.

    Karşılıklı sohbetlerin yapıldığı toplantıda katılan sendika üyeleri böylesi programlardan memnuniyet duyduklarını, Eğitim Bir Senli olarak doğru yerde olduklarını ve doğruların daha gür seda ile duyrulması için bu programların daha sık yapılmasını ifade ettiler. Üyelerle kandil kutlamaları da yapılarak program nihayete erdi.