Hatuniye Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde 5-11 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşen eğitim programına Karaman’da görev yapan 47 öğretmen katıldı.

Programın açılışına; İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Din Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Aliye Çınar Köysüren katıldı.

Katılımcılara bir selamlama konuşması yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan verilen eğitimin öğretmelere katma bir değer sağlayacağını ifade etti.  Çalışkan, “Bizde güzel bir söz vardır. ‘Başkasını bilmek ilimdir, kendini bilmek irfandır, bilmediğini bilmek olmaktır’ derler.  Eğitimciler olarak bizim yapmamız gereken öğrencilerimize hayata dair bir bakış açışı kazandırarak vizyon oluşturmasına yardımcı olmaktır. Bu işin temeli ise felsefede yani düşüncede yatıyor. Bu düşünceyi aşılamak için de bu tür eğitimlerin önemli olduğunu ve katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Yedi gün süren eğitimin hazırlanmasında emeği geçen ARGE ekibimize, eğitimcimiz José Manuel García González Bey’e ve siz değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın ardından söz alan İl Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç ise düzenlenen eğitim programının önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. İsmail Kılınç, “Müdürlüğümüz tarafından organize edilen bu eğitim eminim ki sizlere önemli kazanımlar sağlayacaktır. Sizlerin meslekî gelişimine katkısı bulunacak bu tür faaliyetler ve eğitimler devam edecek. Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vermiş olduğu eğitim sonrası bir değerlendirmede bulunan José Manuel García González, Karaman’da öğretmenlerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek eğitimin çok verimli geçtiğini söyledi. González, “Eğitim süresince ortaya koyduğumuz fikirler, yaptığımız uygulamalar ve aktivitelerin sizin mesleki alanınıza olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyorum. Eğitime katılan herkese teşekkür ediyor, meslekî hayatınızda başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İspanya’dan José Manuel García González tarafından gerçekleştirilen eğitimde öğretmelere Felsefenin Tanımı ve Alt Dalları, Felsefi Soru Oluşturma, Kolaylaştırıcının Rolü ve Sorumlulukları ve Stratejileri, P4C Tanımı ile P4C’de Ölçme ve Değerlendirme konularında bilgilendirmede bulunuldu. 

Programın son bölümünde İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından José Manuel García González’e plaket, katılımcılara ise sertifikaları verildi.

Program günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.