Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu tarafından okulu bünyesindeki ve İbrahim Bey Ortaokulu’ndaki öğretmenlere, "eTwinning" faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve kaliteli projeler üretilmesi için eğitim verildi.

İbrahim Bey Ortaokulunun ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimde, Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü Arge ve eTwinning Proje Koordinatörü Nilgün Aktaş, "eTwinning Nedir?", "eTwinning'de öğretmenlere sunulan kişisel ve mesleki gelişim imkânları nelerdir? Ve eğitimde değişim ve dönüşüm, "Eğitimde teknoloji kullanımı", "Web 2.0 araçları", "Proje tabanlı eğitimi", bilinçli ve güvenli internet kullanımı konularında eğitimler verdi.

ETWINNING NEDİR?

Aktaş verdiği eğitimde önce, eTwinning’in Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 33 Avrupa Eğitim Bakanlığı'nın uluslararası işbirliğinden oluşan 'European Schoolnet' tarafından yönetilen eğitim programı olduğunu söyledi.

Aktaş daha sonra, uygulamalı olarak eTwinning portalını tanıtıp nasıl kayıt olunacağını aktardı. “Neden eTwinning Projesi” konusundan bahseden Aktaş, görünen sorunlara çözüm yaratma ve projeler ile %80 şiddetin önüne geçildiğini belirtti.

“Avrupa’ya gitmek için değil, Avrupa’ya giderek sorunlarınızın çözümünü bulmak için proje yazın” diyen Aktaş, eğitime katılan öğretmenlere eTwinning’e Karaman’dan katılımın arttırılması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapmaları konusunda tavsiye verdi.