Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğretmenlere uygulanan rotasyonun durdurulduğunu ve uygulanmayacağını açıkladı. Avcı, ayrıca ağustos ayında 37 bin öğretmen atanacağını da duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  Ankara ’da gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Bakan Avcı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) dershanelerin kapatılmasını öngören düzenlemeyi iptal etmesini değerlendirdi.Avcı, AYM'nin dershanelerle ilgili iptal kararını göz önüne alarak, sektör temsilcileriyle ve hukukçularla bir araya geldiklerini belirterek, "Ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenleme ile giderilebileceği kanaatine vardık. Bunu da sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayımlayacağız" dedi.

ROTASYON DURDURULDU

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2015 yılı itibariyle çalıştığı kurumda 15 yılı dolduran öğretmenlere uygulanacak olan rotasyonun durdurulduğunu açıkladı. Avcı, "Yapılan müracaatları değerlendirdik. Rotasyona tabi olan veya herhangi bir nedenle rotasyon dışında kalması ön görülebilecek bütün öğretmenlerimizin durumlarını içeren bir simülasyon yaptık. O simülasyon neticesinde gördük ki aslında rotasyonla amaçladığımız eğitsel amaçlar bu simülasyondan çıkmıyor. O nedenle dün akşam konuyu Başbakanımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda rotasyonun uygulanmamasına karar verdik" dedi.
Rotasyonun iptal edilmesiyle 15 yılını dolduran öğretmenler herhangi bir şekilde zorunlu olarak başka bir okula atanamayacak. 26-28 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınan rotasyondan ilk etapta 13 bin öğretmenin etkilenmesi bekleniyordu. Rotasyonun iptali için eğitim sendikaları da dava açmıştı.

AĞUSTOS’TA 37 BİN ÖĞRETMEN KADROSU

Avcı öğretmen atamaları ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Ağustos ayı içerisinde yapacağız. Onunla ilgili 47 bin dendi, 37 bin oldu; 10 bin nereye gitti gibi spekülasyonlar var. 47 bin, yasayla ihdas edilmiş kadrodur. Bu kadrolar bütün kamu kuruluşlarına yasayla ihdas edilir. İhdas edilen kadroların ne kadarının ne zaman kullanıma açılacağı Maliye Bakanlığı’nın iznine bağlıdır. Bizim de ihdas edilmiş olan 47 bin kadrodan 37 bininin bu yıl kullanılabileceğimize dair Maliye Bakanlığı kararı var. Biz de bu karar doğrultusunda ihdas edilmiş olan kadroların 37 binini bu yıl ağustos ayında inşallah kullanacağız.”

"SÜRÜCÜ ADAYLARININ ZORLANMALARI KENDİ YARARLARINA"

Sürücü adaylarının son dönemde, özellikle direksiyon sınavlarında zorlandığı ve bu nedenle ilk seferde ehliyet alamadıkları hatırlatılan Avcı, "Adaylar zorlanabilirler. Ama zorlanmaları kendi yararlarınadır. Sürücü kurslarında adaylarımıza zorlandığını söyledi arkadaşımız. Evet, doğru. Eskisi kadar kolay değil sınavlarımız. Ama böyle olması öncelikle sürücülerimizin lehinedir. Bu zorluğa katlanırsak daha sonra başka acılara katlanmak zorunda kalmayız" dedi.