İl Milli Eğitim Müdürlüğünde üç oturum halinde gerçekleşen seminerlerde okul yöneticilerine, öğretmenlere ve öğrencilere Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk ve Dijital İletişim Uzmanı Tolga Akkuş tarafından seminer verildi.

Düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının yapmış olduğu çalışmalarla eğitim camiasının her zaman yanında olduğunu söyledi. Abdurrahman Kurt, “Eğitim öğretim faaliyetlerinde projelendirdiğimiz çalışmalarda KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteğini görüyoruz. Karaman’da okuma kültürünün geliştirilmesi için KOP Okuyor Projesi kapsamında kütüphaneler kurduk. Vermiş oldukları desteklerden dolayı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına teşekkür ediyorum. Bu çalışma da öğrencilerimizin özellikle sosyal medya konusunda bilinçlendirilmesi için önemli bir seminer. Ben tekrar desteklerinden dolayı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk ve Dijital İletişim Uzmanı Tolga Akkuş’a teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı okuma kültürünün geliştirilmesi için İç Anadolu Bölgesi’nde dört yıldır çalışmalar yürüttüklerini belirterek amaçlarının öğrencileri daha fazla kitaplarla buluşturmak olduğunu ifade etti. İhsan Bostancı, “Gençlerimizin saatlerini geçirdiği mecra haline gelen sosyal medyanın bilinçli kullanılması için bu seminer önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Seminerler çerçevesinde ilk olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk tarafından yeni medya yöntem ve tekniklerine ilişkin katılımcılara bilgiler verildi.

Daha sonra kürsüye gelen Dijital İletişim Uzmanı Tolga Akkuş, sosyal medyanın tarihsel gelişiminden bahsederek sosyal medyanın öğrencilerin yaşamlarına etkilerini anlattı. Sosyal medyanın bilinçli kullanımına ilişkin katılımcılara tavsiyelerde bulunan Tolga Akkuş öğrencilerin derslerinde başarıyı yakalaması için dikkat dağınıklığına neden olan iletişim araçlarının kullanımının en aza indirgemesi gerektiğini belirtti.

Program sonunda Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk ve Dijital İletişim Uzmanı Tolga Akkuş katılımcıların sorularını yanıtladı.