KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen resim sergisinin açılışını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç yaptı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kılınç, sevilen Türk sanatçılarının portelerinin bulunduğu sergiyi gezerek öğrencilerden ve öğretmenlerden bilgiler aldı.

Serginin gezilmesinin ardından okul öğretmenlerinin ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Türk İlinden, Türk Dilinden” adlı şiir ve müzik dinletisi programına geçildi.

Burada bir konuşma yapan Okul Müdürü Akif Veli Külcü: “Bildiğiniz üzere 2020 yılının başından itibaren bu tür etkinliklere ara verilmişti. Böyle salonlarda bir araya gelmeye hasret kalmıştık. Eğitimin kalesi olan okullarımızı kapatmak, yüz yüze eğitime ara vermek zorunda kalmıştık. Ama devletimiz bu zorlu süreçte vatandaşın yanında olmuş, zor durumunda onlara gereken desteği vermiştir. Uzaktan eğitimde gerekli malzemeyi, internet alt yapısı olmayan öğrencilerimize her türlü yardımı yapmıştır. TOKİ Anadolu Lisesi uzaktan eğitime hızlıca uyum sağlamış ve bu süreci başarıyla yönetmiş okullardan bir tanesidir. Neyse ki tüm bunlar geride kaldı okul bahçeleri ve koridorlar cıvıl cıvıl oldu. Eğitimde sınıf içi etkinlikler kadar sosyal etkinliklerde son derece önemlidir. Öğrencilerin sosyal gelişimi için spor ve sanat vazgeçilmezdir. TOKİ Anadolu Lisesi olarak sene boyu yapılan spor müsabakalarında çeşitli dereceler kazandık, öğrencilerimiz il dışında da Karaman’ı gururla temsil ettiler. TOKİ Anadolu Lisesi açıldığı günden bu yana sanatsal etkinliklere her zaman önem vermiş ve ön sırada bulunmuştur. Az önce “Nostalji” isimli resim sergisini birlikte gezdik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize hepinizin huzurda tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sırada TOKİ Anadolu Lisesi olarak iddialı olduğumuz diğer sanat dalları var tabi şiir ve müzik. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki öğretmenleri öğrencileriyle bir bütün olarak sanata gönül vermiş bizim ki gibi bir okul az bulunur” dedi.

Katılımcılar, öğretmenlerin ve öğrencilerin seslendirmiş oldukları türküler ve şiirlerle keyifli vakit geçirdiler.

Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.